Raser mot mannen bak homo-ryktene

Stortingsrepresentant Jan Simonsen krever at Arbeiderpartiet gir Ap's politiske rådgiver Hans Marius Johnsen sparken. Bare slik vil Ap's beklagelser ha troverdighet, mener Frp's stortingsrepresentant fra Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han ønsker imidlertid ikke å bringe homseryktene inn for retten.

- Det ville kunne virke sårende for homofile om jeg gikk til rettssak fordi noen kaller meg homofil. Det er ikke min mening å framstille denne saken som om det er fryktelig å være homofil, men å ta et oppgjør med noen som setter ut usanne rykter, sier Jan Simonsen til Dagbladet.

Han krever imidlertid en utvetydig reaksjon fra Ap.

- En mann som gjør slike dumme ting er ikke skikket til å ha en betrodd politisk stilling. Det bør Ap ta konsekvensen av.

Tilfreds

Han er tilfreds med at Arbeiderpartiets sekretær, Solveig Torsvik, legger seg flat og ber om unnskyldning på Ap's vegne. Han er imidlertid langt mer i tvil om han kan tilgi mannen som framsatte homsepåstandene i sin 1. mai-tale.

- Jeg aksepterer Arbeiderpartiets offisielle beklagelse, og jeg skjønner at man i partiledelsen mener det. Det finnes derimot ingen unnskyldning for den som setter fram dette, sier Simonsen.

Han er opprørt og sjokkert over at Hans Marius Johnsen har brakt den politiske debatten «så langt ned i søla», som Simonsen selv uttrykker det.

Ubehagelig

Simonsen erkjenner at det har vært ubehagelige timer siden Dagbladet offentliggjorde saken i går morges.
- Det er ikke kjekt å stå fram i Dagbladet og si: Jeg er ikke homofil. Og jeg kunne på mange måter ønske at Dagbladet ikke leste Ap's nettsider. Men likevel støtter jeg at saken blir offentlig kjent, selv om jeg opplever et personlig ubehag. Dersom jeg hadde vært journalist ville jeg også ha grepet fatt i saken fordi den berører så mange prinsipielle sider: Skal politikere slenge ut slike rykter? Skal vi kunne leve med at kontrollen i Ap er så dårlig at denne 1. mai-talen slipper ut på nettet? Bør ikke folk snart begynne å ta på alvor at redaktørplakaten gjelder like mye på nettsider, som i aviser? Dette er viktige spørsmål, sier Simonsen.

Unormalt

Simonsen sier at noe av det som sårer ham mest med homsebeskyldningene, er alle de fordommene som ligger bak.

- Det som ligger bak er fordommen at en mann som liker mennesker med en annen hudfarge - og omgås dem - han må minst være homofil, sier Simonsen.

HANG UT: Hans Marius Johnsen hevdet at Jan Simonsen er homofil. Han beklager, men vil ikke gå av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer