Lothepus

Raser mot MDG:
- I helvete

Leif Einar «Lothepus» Lothe er bekymret for at MDG skal vinne innflytelse over norsk politikk i stortingsvalget. - Det vil være økonomisk selvmord, mener realitykjendisen.

SPARKER FRA SEG: TV-kjendis, skytebas og sanger Leif Einar Lothe har en klar favoritt i stortingsvalget denne høsten. Dagbladet traff ham på hjemlige trakter i Lofthus i Hardanger torsdag kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SPARKER FRA SEG: TV-kjendis, skytebas og sanger Leif Einar Lothe har en klar favoritt i stortingsvalget denne høsten. Dagbladet traff ham på hjemlige trakter i Lofthus i Hardanger torsdag kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LOFTHUS (Dagbladet): Torsdag kveld var Lothepus på plass da statsminister Erna Solbergs valgkampturné svingte innom hans eget Ullensvang i Hardanger. TV-kjendisen og skytebasen dukket opp på restaurant Lofthus Ekspedisjon, der statsministeren skulle spise middag.

valgomat logo

Hvilket parti passer for deg?

Start testen

Frykter MDG

Rundt bordene over pizza og sider satt Solbergs rådgivere, journalister og lokale politikere, i tillegg til statsministeren selv. Ifølge apparatet hennes kjente de ikke til hans politiske ståsted før invitasjonen gikk ut.

- Hvis MDG kommer til makten tror jeg vi tar et økonomisk selvmord over hele landet. Folk har ikke peiling på hva de driver med, sier Lothe.

GOD STEMNING: Der var ingen tvil om at statsminister Erna Solberg og Leif Einar Lothe trivdes i hverandres selskap på restaurant Lofthus Ekspedisjon i Hardanger torsdag. Foto: Leif Arne Vedlog / Dagbladet
GOD STEMNING: Der var ingen tvil om at statsminister Erna Solberg og Leif Einar Lothe trivdes i hverandres selskap på restaurant Lofthus Ekspedisjon i Hardanger torsdag. Foto: Leif Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Han forklarer forakten for MDG på denne måten:

- De der MDG. Ikke har de kontroll på politikk, ikke har de kontroll på penger. Ikke minst: Hvordan har de tenkt å skaffe penger til dette landet? De vil legge ned oljenæringen, fiskerinæringen. Det er stau gale, smeller det fra Lothe på klingende hardingmål.

- Kjempejobb

Selv sier Lothe, som er kjent fra TV-serier som Farmen kjendis, Fjorden Cowboys og Camp Kulinaris, at han ikke er spesielt interessert i politikk. Han er likevel klar på hva han synes om Erna Solberg.

- Jeg har jo veldig tro på den regjeringen som vi har i dag. Det er jo ikke tvil engang. Jeg liker veldig godt Erna. Det eneste er at jeg kunne tenkt meg å få inn Fremskrittspartiet sammen med henne, fordi det er en gullregjering.

HATTEN PASSER: Statsminister Erna Solberg fikk ros - og cowboyhatt - da hun møtte Leif Einar Lothe i Hardanger. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HATTEN PASSER: Statsminister Erna Solberg fikk ros - og cowboyhatt - da hun møtte Leif Einar Lothe i Hardanger. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

På den idylliske bygderestauranten stilte Lothe med hvit cowboyhatt til statsministeren, med påskriften «Lothepus». De to poserte villig for pressefotografene, Lothe med sin karakteristiske mørke skinnhatt.

- Sånn som hun har håndtert pandemien - det er helt fantastisk. Hun har gjort en kjempejobb, både økonomisk og alt. Jeg synes de har vært kjempeflinke.

Statsministeren selv er glad for rosen fra Lothe.

- Det var veldig hyggelig å treffe ham, og veldig hyggelig å få ros fra en rotekte vestlending som Lothepus. Og jeg noterte meg alt han sa om viktigheten av gode veier og fortsatt stort trøkk på samferdselssatsingen vår, sier Solberg til Dagbladet.

- Roter rundt på tråsykler

Lothepus forteller at han ikke har noe imot valgkampens store snakkis-parti, Senterpartiet, men kommer straks inn på MDG igjen.

Han reagerer på at de vil ha bort biler som går på bensin og diesel.

I SLAGET: Leif Einar Lothe var i sedvanlig godt humør, men ikke nådig med MDG, da Dagbladet møtte ham i Lofthus i Hardanger torsdag kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
I SLAGET: Leif Einar Lothe var i sedvanlig godt humør, men ikke nådig med MDG, da Dagbladet møtte ham i Lofthus i Hardanger torsdag kveld. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Hvordan i helvete skal vi kjøre dynamitt da, hvis vi ikke skal ha lov til å kjøre dieselbil? VI er nødt til å ha diesel. Vi kan ikke kjøre dynamitt med strømbil. De vet jo ikke hva de snakker om.

Den frittalende hardingen mener MDG ikke forstår hvor pengene vi lever av kommer fra, som han mener er Nordsjøen og fiske.

- De roter på med noen elektriske tråsykler nede i Oslo og tror de er noe. De er helt «sløkt i håvet».

- Jeg ser ikke noen framtid i at de skal styre noe land. Da tror jeg vi går på en kjemperuin hele Norge. Da kjører vi landet tilbake til steinalderen. På 20 år så er vi på steinaldernivå, spår Lothepus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer