Raser mot Mette-Marits åndelige flørt

Mette-Marit er på fjelltur med meditasjonsguruen Sharon Myoshin Kelley i Kashmir. Det setter sinn i kok.

PÅ TUR:  Kronprinsesse Mette-Marit har vært flere turer i India, som her i 2006. Nå er hun i  Kashmir sammen med en åndelig leder. Slottet beskriver oppholdet som en privat fottur. 
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
PÅ TUR: Kronprinsesse Mette-Marit har vært flere turer i India, som her i 2006. Nå er hun i Kashmir sammen med en åndelig leder. Slottet beskriver oppholdet som en privat fottur. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dette rimer ikke. Først og fremst er jeg overrasket, for kronprinsessen har de seinere åra profilert seg med en tydelig kristen tro, og det rimer ikke med å bruke en buddhistisk veileder på en slik måte, sier informasjonsleder Espen Ottosen i Misjonssambandet til Dagbladet.

Kronprinsesse Mette-Marit (38) er i disse dager i byen Leh i den indiske provinsen Ladakh sammen med meditasjonsguruen Sharon Myoshin Kelley (57). Turen til Kashmir skal ifølge Se og hør vare i to uker, og være en leting etter livets mening.

- Religionsblanding Den spirituelle veilederen kommer fra Canada, og heter egentlig Sharon, men tok Myoshin etter et møte med Zen-mesteren Hogen Daido Yamahta.

- Det er religionsfrihet og det gjelder også kronprinsessen, men for meg høres dette ut som religionsblanding. Å kombinere kristen tro og verdensbilde med buddhistisk meditasjonstenkning mener jeg er umulig, sier Ottosen.

Han påpeker tette bånd mellom Den norske krike og kongehuset, og mener det er problematisk å både slutte opp om kirka og søke åndelig veiledning.

Selv er han redd kronprinsessen selv svarer med å tone ned det spirituelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer