Raser mot «Mister Ugly»-vinner: - Jeg er naturlig stygg. Han er bare stygg når han åpner munnen

Ordkrig om hvem som egentlig er Zimbabwes styggeste.

 VINNERGLISET:  Milton Sere ble lørdag kåret til vinneren av «Mister Ugly» i Zimbabwe. Ikke alle var enige i at han var den verdige vinnere, og opptøyer og ordkrig oppsto etter kåringen. Foto: AP Photon / NTB Scanpix
VINNERGLISET: Milton Sere ble lørdag kåret til vinneren av «Mister Ugly» i Zimbabwe. Ikke alle var enige i at han var den verdige vinnere, og opptøyer og ordkrig oppsto etter kåringen. Foto: AP Photon / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den noe spesielle kåringen «Mister Ugly» ble lørdag arrangert for fjerde gang i Zimbabwe.

Men arrangementet gikk ikke spesielt rolig for seg.

For da 42 år gamle Milton Sere ble kåret til «Mister Ugly» framfor publikums- og forhåndsfavoritten William Masvinu, tok sistnevnte det tungt.

 KRITISK:  Den tidligere vinneren William Masvinu ledet protestene etter kåringen. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
KRITISK: Den tidligere vinneren William Masvinu ledet protestene etter kåringen. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Masvinu, som har hatt tittelen siden 2012, gikk straks bort til dommerne med sine støttespillere for å klage på avgjørelsen. Så oppsto det regelrett opptøyer.

- Jeg er naturlig stygg. Han er ikke det. Han er bare stygg når han åpner munnen, raste Masvinu, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP) som var tilstede på arrangementet.

- Aksepter at jeg er styggere Og det var nettopp tennene til vinneren Milton Sere som var utslagsgivende for at han fikk den vanligvis lavthengende tittelen «Mister Ugly». Som man ser av bildet overfor, mangler Sere flere fortenner, og er også i stand til, ifølge AP, å utføre en rekke groteske grimaser.

- De burde bare akseptere at jeg er styggere enn dem, sa Sere ifølge AP, og karakteriserte kritikerne som «såre tapere» mens han tok i mot premiepengene på 500 dollar.

 JUBEL:  Milton Sere jublet da han ble kåret til vinneren. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
JUBEL: Milton Sere jublet da han ble kåret til vinneren. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

Men, som AP skriver, er det rom i statuttene til å tolke det dithen som de «såre taperne» gjorde. Dommerne skal ifølge konkurranseregelverket fokusere på «naturlig» stygghet framfor noe annet.

- Anstrengte seg - Sere anstrengte seg virkelig for å styrke sin stygghet ved å skjære grimaser. Masvinu trodde han var så stygg at han ikke behøvde å anstrenge seg. Det kostet han tittelen, sa en av dommerne, Abigail Mataranyika.

Ifølge AP ble konkurransen i sin tid startet av David Machowa for å fjerne stigmaet ved å være stygg. Årets konkurranse tiltrakk seg hele 36 deltakere, mot fem første gang kåringen ble arrangert.

 36 DELTAKERE:  I år deltok i alt 36 personer i kåringen sammenlignet med fem det første året kåringen ble arrangert. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
36 DELTAKERE: I år deltok i alt 36 personer i kåringen sammenlignet med fem det første året kåringen ble arrangert. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer