Raser mot
Monsen-innmelding

Lars Monsen har meldt seg inn i partiet Nordkalottfolket. Det vekker reaksjoner.

IKKE POLITIKER: Lars Monsen understreker at han ikke vil stille til valg. Foto: Vegard Grøtt / NTB
IKKE POLITIKER: Lars Monsen understreker at han ikke vil stille til valg. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- I dag har jeg meldt meg inn i Nordkalottfolket! Jeg sikter ikke inn mot vervet som sametingspresident og kommer ikke til å være politisk aktiv, men gjør det fordi Nordkalottfolkets representanter har skjønt mer enn de fleste …, skriver Lars Monsen i en Facebook-oppdatering på siden til bedriftens hans Femund Lodge.

Det var NRK Sápmi som omtalte saken først.

Partiet gjorde det godt under forrige års Sametingsvalg. Nordkalottfolket er imidlertid ikke et helt ukontroversielt parti. Partiet har fokus på multikulturelt samarbeid i nordområdene og lik tilgang til bruk av naturressursene på blant annet Finnmarksvidda - heller enn et særlig vern av reindriftsnæringa.

- Bommer

Monsens annonsering har allerede ført til reaksjoner. I skrivende stund har innlegget over 61 kommentarer, både med støtte - og kritikk.

Den samiske artisten Emil Kárlsen er en av de som reagerer sterkt på Monsen innmelding i partiet.

- Her bommer du igjen gitt. Partiet Nordkalottfolket er et stort «fuck you» til alle oss samer som har jobba beinhardt for å lære språket og ta tilbake kulturen, og som bærer alle sorger, tidligere skammer, kamper og utfordringer med å være same utover at det er «kult», slik du velger å trekke fram at det er, skriver Kárlsen til Monsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer