Raser mot Muhammed-arrangement på Facebook

Norske flagg ble tent på da tusenvis demonstrerte mot Facebook-arrangementet «Everybody Draw Mohammed Day!» som avholdes i dag.

- BRENN I HELVETE: Tusenvis demonstrerte i gatene i Lahore mot Facebook-arrangementet «Everybody Draw Mohammed Day!». Foto: AP Photo/Shakil Adil/Scanpix
- BRENN I HELVETE: Tusenvis demonstrerte i gatene i Lahore mot Facebook-arrangementet «Everybody Draw Mohammed Day!». Foto: AP Photo/Shakil Adil/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Høyesterett i Lahore har gitt ordre om å stenge tilgangen til Facebook i forbindelse med arrangementet «Everybody Draw Mohammed Day!» som avholdes på nettsamfunnet i dag torsdag.

Facebook-gruppen oppfordrer brukerne til å delta i protest mot truslene skaperne av TV-serien South Park fikk fra radikale muslimer etter at de hadde fremstilt profeten Muhammed som en bjørn i en episode tidligere i år.

Norsk flagg i fyrTusenvis av demonstranter tok i går til gatene i Lahore sør i Pakistan. De krevde stenging av nettstedet og noen holdt plakater som oppfordret til islamsk hellig krig mot de som spotter profeten.

Demonstranter tente på både norske, svenske og danske flagg.

- Vi har blokkert siden for på ubestemt tid, sier Khoram Ali Mehran ved Pakistans telekommunikasjons- myndigheter til CNN.

- BlasfemiDet var islamske juristers bevegelse som ville ha siden stengt, og ifølge Azhar Siddique har også retten bedt utenriksdepartementet i Pakistan om å undersøke hvorfor en slik konkurranse blir holdt.

- Domstolen nå regjeringen ordre om å øyeblikkelig stenge tilgangen til Facebook fram til 31. mai på grunn av denne blasfemiske konkurransen, sier Azhar Siddique

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer