Raser mot Nav-uttalelser:
- Hårreisende

I et foredrag i regi av Nav arbeidslivssenter Oslo oppfordret rådgivende overlege at arbeidsgivere i større grad skal bestride sykmeldinger. - Det er en utrolig gulrot dette med lønn, er blant legens uttalelser.

REAGERER: Et Youtube-klipp av en presentasjon for arbeidsgivere holdt av rådgivende overlege i Nav Oslo, Gudleik Leir, får Rødt til å rase. Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen / NTB

REAGERER: Et Youtube-klipp av en presentasjon for arbeidsgivere holdt av rådgivende overlege i Nav Oslo, Gudleik Leir, får Rødt til å rase. Illustrasjonsfoto: Ørn E. Borgen / NTB

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hvis det som kommer fram i foredraget med denne Nav-legen er et uttrykk for en gjeldende praksis og internkultur i Nav, så er det veldig alvorlig.

Det sier Rødt-politiker Emma Watne til Dagbladet.

Et Youtube-klipp av en presentasjon med rådgivende overlege i Nav Oslo, Gudleik Leir, har den siste tida sirkulert i sosiale medier.

Foredraget er holdt under et frokostmøte i mars 2019 i regi av Nav arbeidslivssenter Oslo. Her kommer overlegen med flere påstander om både arbeidstakere og leger som får Rødt til å rase.

Ber flere bestride sykemelding

Gudleik Leir er utdannet lege og har 30 års erfaring, hvorav 17 år innen allmennpraksis hvor han selv har skrevet sykemeldinger.

I presentasjonen forklarer han videre at han har bakgrunn som konsernoverlege i flere private foretak og selv har vært med å bidra til at en rekke virksomheter har fått ned sykefraværet.

Han påpeker at arbeidsgiver har plikt til å gjøre en funksjonsvurdering selv om det foreligger en sykemelding, noe som er i tråd med loven.

Leir gir imidlertid uttrykk for at arbeidsgivere ikke gjør dette i tilstrekkelig grad - stikk i strid med uttalelser som tidligere er gitt av Nav, blant annet til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer