Israel- og Palestina-konflikten:

Raser mot Netanyahus planer om å overta land

I innspurten av den israelske valgkampen lover den hardt pressede statsministeren Benjamin Netanyahu at Israel skal ta over deler av den okkuperte Vestbredden. Planene høster fordømmelse og raseri.

VIL HA MER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa i går i en tale at Israel ønsker å ta over en rekke av de okkuperte områdene på Vestbredden. Presidenten sliter på meningsmålinger med å vinne neste ukes valg, så utspillet om land-overtakelse kommer ikke tilfeldig. Foto: Oded Balilty / Ap / Scanpix
VIL HA MER: Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa i går i en tale at Israel ønsker å ta over en rekke av de okkuperte områdene på Vestbredden. Presidenten sliter på meningsmålinger med å vinne neste ukes valg, så utspillet om land-overtakelse kommer ikke tilfeldig. Foto: Oded Balilty / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kritikken har haglet mot statsminister Benjamin Netanyahu etter at han i en tale sa at Israel ønsker å innlemme den palestinske Jordandalen i Israel i går.

- Et slikt scenario vil være fullstendig ødeleggende for mulighetene for å gjenoppta forhandlinger, for den regionale freden og selve essensen i tostatsløsningen, sier en talsmann for FNs generalsekretær António Guterres.

Krisemøte

Også landene i Den arabiske liga mener planen undergraver mulighetene for fred. Hele regionen kan bli drevet i retning av vold og konflikt, advarer Jordans utenriksminister Ayman Safadi.

EU sier i en uttalelse at Israels bygging og utvidelser av bosetninger er ulovlig og at EU ikke vil godta endringer i Israels grenser som ikke godtas av begge sider i konflikten.

Regimet i Saudi-Arabia vil innkalle muslimske land til et krisemøte om Netanyahus planer.

- Saudi-Arabia erklærer sin fordømmelse av den israelske statsministerens intensjon om å annektere områder på Vestbredden, heter det i en uttalelse fra det saudiarabiske kongehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer