AGURK-JULETRE: Etter tenningen av det norske juletreet på Trafalgar Square i London, har folk trukket sammenligninger mellom treet og en populær grønnsak. Video: Twitter/ London Assembly / Foto: EPA Vis mer Vis mer

Raser mot norsk juletre på Trafalgar Square: 
- Norge må hate London

Sammenlignes med «gigantisk opplyst agurk». 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Juletreet Norge gir i julegave hvert år, pleier å være et fantastisk skue der det ruver over ikoniske Trafalgar Square.

I år lever det ikke opp til enkeltes forventninger.

Tvert i mot har flere innbyggere i London uttrykt solid misnøye med den norske julegaven etter at den ble avduket i går kveld.

- Hvis juletreet i Trafalgar Square er noe å gå etter, må Norge åpenbart hate London, skriver en twitterbruker.

Det gigantiske treet ser nemlig langt, tynt og alt annet enn frodig og friskt ut.

- Er det meningen at juletreet i Trafalgar Square skal se ut som en enorm, opplyst agurk?, spør en annen.

- Jeg vet at hat er et sterkt ord, men her er det ikke sterkt nok!, skriver en tredje.

Det er Oslo kommune som står for treet, som en takk for britisk innsats under andre verdenskrig. Det har blitt gjort hvert år siden 1947, skriver Store Norske Leksikon.

London-avisa London Evening Standard er blant dem som har omtalt juletre-bråket.

Andre twitterbrukere skryter imidlertid av treet selv om det er litt skralt - og virker glade for at det bringer julestemning til den britiske storbyen.

Grana, som har en egen twitterkonto, virker helt uaffisert av kritikken.

- Likte dere det? Nå som lysene mine er på, er det på tide å starte festlighetene! Jeg er her til 8.januar, skrev twitterkontoen @TrafalgarsTree etter avdukingen i går.

Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) tar også kritikken med ro - og sier de er vant til ulike meninger om treet fra år til år.

- Jeg tror vi bare skal ta kommentarene med et smil. Det viktigste er hva det treet symboliserer, og jeg tror det har stor betydning både for vi som gir det og for dem som tar i mot det. At det kommer ulike kommentarer til det, viser bare hvor viktig det er, som et symbol for takknemlighet etter andre verdenskrig og et bevis på vennskapet mellom Oslo og London, sier Borgen til Dagbladet.

Hun forteller at det aktuelle treet er 116 år gammelt og 28 meter høyt, og oppfordrer nordmenn på tur i London til å ta turen innom Trafalgar Square for å ta det i øyensyn.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer