Raser mot ny abortlov i Alabama

- Et angrep på kvinners liv, sier tidligere utenriksminister Hillary Clinton.

RASER: Popstjerna Lady Gaga (t.v.) og tidligere utenriksminister Hillary Clinton er to av mange som reagerer sterkt på Alabamas nye abortlov. Foto: NTB scanpix
RASER: Popstjerna Lady Gaga (t.v.) og tidligere utenriksminister Hillary Clinton er to av mange som reagerer sterkt på Alabamas nye abortlov. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld, et snaut døgn etter at delstatsforsamlingen i Alabama vedtok en ny og veldig streng abortlov, skrev guvernør Kay Ivey under på lovforslaget.

- Denne loven har mange støttespillere, lovgivningen står som et sterkt bevis for folk i Alabamas sterke tro på at hvert eneste liv er verdifullt og at hvert eneste liv er en hellig gave fra Gud, heter det i en uttalelse fra guvernøren, ifølge CNN.

Lady Gaga reagerer

Loven, som altså ble vedtatt i delstatsforsamlingen tirsdag, er den strengeste i USA, og er i praksis et totalforbud mot abort. Det eneste unntaket er for de tilfellene der «det ufødte barnets mor utsettes for betydelig helserisiko».

Det betyr at heller ikke kvinner som har vært utsatt for voldtekt eller incest nå får ta abort.

Loven åpner ikke for å straffeforfølge kvinnen som tar abort, bare personen som utfører aborten. Strafferammen er satt til mellom 10 og 99 års fengsel.

Innstrammingen i abortloven har fått mange til å reagere kraftig, både politikere og kjente kvinner.

- Det er forferdelig at de forbyr abort i Alabama, og det er enda mer ondskapsfullt at de ikke gjør unntak for dem som har blitt voldtatt eller har opplevde incest, skriver popstjerna Lady Gaga på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer