Raser mot Øygard-intervju

Rune Øygard gikk i går ut og hevdet at han hadde fått nye bevis etter overgrepsdommen. Det vekker sterke reaksjoner.

 NYE BEVIS:  I går fortalte Øygard i et større intervju med NTB at han har nye bevis i saken som han ønsker å legge fram. Foto: Dagbladet.
NYE BEVIS: I går fortalte Øygard i et større intervju med NTB at han har nye bevis i saken som han ønsker å legge fram. Foto: Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VÅGÅ (Dagbladet): -Det er klart jeg har tatt inn over meg det som har skjedd de siste dagene, men jeg må bruke alle mine ressurser på å bevise at det jeg er dømt for ikke er riktig, sier overgrepsdømte Rune Øygard i et intervju med Dagbladet.

Han og kona Reidun har kommet seg hjem til boligen på Vågå. Det er nå gått to dager siden han ble dømt i Eidsivating lagmannsrett til ett år og tre måneder ubetinget fengsel for overgrep mot ei mindreårig jente.

I går fortalte Øygard i et større intervju med NTB at han har nye bevis i saken som han ønsker å legge fram.

-Det går på nye områder som ligger i denne saken. Det kom noe etter tingretten og det har kommet noe nå, sier Øygard til NTB.

Ikke til politiet På spørsmål fra Dagbladet forteller den tidligere Vågå-ordføreren at han ikke har gått til politiet med sine opplysninger.

-Dette er en sak som opptar meg 24 timer i døgnet og det er mange som bidrar. Jeg er ydmyk med tanke på alle som bryr seg og som vil bidra, men jeg har ikke gått til politiet med de nye områdene i saken, sier Øygard.

-Bør du ikke gå til politiet hvis du har nye bevis som er relevante for saken?

-Det foreligger ingen konkrete bevis, derfor har vi ikke gått videre med dette enda, men det er mye interesse i lokalsamfunnet rundt denne saken, sier han til Dagbladet.

Kritisk til Øygard Jentas bistandsadvokat Nina Emilie Braathen Hjortdal, mener at dette er et merkelig tidspunkt å komme med et slikt utsagn.

-Jeg vet ikke hvorfor dette kommer fra Rune Øygard akkurat nå. Det virker ikke som at det helt har gått inn på han at han faktisk er dømt to ganger for overgrep, sier bistandsadvokaten til Dagbladet.

Øygard mener at Hjortdal overdriver i uttalelsene hun kommer med til Dagbladet.

-Så klart vi har hørt hva retten har sagt, og så klart jeg har tatt inn over meg alvoret i dommen. Å bli siktet i en sak som dette er det alvorligste et menneske kan bli utsatt for, sier han til Dagbladet.

-Du får kritikk for den belastningen den fornærmede jenta er blitt utsatt for, gjennom dine medieopptredener i forkant og under saken. Er du villig til å utsette henne for ytterligere belastning ved å ta saken videre?

-Jeg kan ikke ta hensyn til det. Vi fikk mye pepper fordi vi anket til lagmannsretten, men jeg tror alle skjønner nå hvorfor vi gjorde det, sier Øygard.

- Jenta ventet det Hjortdal forteller at den nå 17 år gamle jenta visste at Rune Øygard skulle gi et lengre intervju med NTB, men at hun ikke ønsker å si noe om påstandene som kommer frem i saken, sier hun.

Men hun stiller spørsmålstegn til at Rune Øygard sa til NTB at «ingen fra jentas hjemkommune møtte opp i retten».

-Det er jo ikke rett det han sier, det er regelrett feil og direkte løgn. Jeg synes det er et underlig utspill om jeg skal være helt ærlig, sier Hjortdal.

Øygard forteller til Dagbladet at han gjorde en feil i intervjuet med NTB.

-Jeg ordla meg feil i intervjuet med NTB. Det som er riktig er at det er ingen fra hennes tidligere ungdomsskoleklasse som aktor eller bistandsadvokat har kalt inn for å vitne i denne saken. Dette er noe jeg har registrert, sier han.

Svein Blankenborg har vært en sentral politiker for Bygdelista i Vågå i en årrekke. Han begynner å bli lei av at saken nå drar ut.

-Jeg mener at dette blir useriøst og jeg klarer ikke ta disse nye utsagnene helt på alvor. Hvor lenge skal han egentlig holde på? Jeg er bekymret for hvor lenge denne saken drar ut, og hvor lenge dette omdømmet vil sette seg fast i byen, sier Blankenborg til Dag-