Raser mot populær tursti: -Livsfarlig

Turgåer Einar Marthinussen reagerer på tilstanden til den populære stien i Bergen. Bergen kommune sier de skal ta en ekstra befaring på stedet.

«STEINRØYS»: Stien som går opp til Sandviksfjellet langs Mulelven i Bergen har blitt en «forferdelig steinrøys», mener en turgåer. Foto: Einar Marthinussen

«STEINRØYS»: Stien som går opp til Sandviksfjellet langs Mulelven i Bergen har blitt en «forferdelig steinrøys», mener en turgåer. Foto: Einar Marthinussen

Vis mer
Publisert

Turgåer Einar Marthinussen fikk seg et nedslående syn da han skulle gå en søndagstur opp en populær tursti med barnebarnet sist søndag.

Stien går fra Bergen vannverk langs Mulelven opp til demningen i Skredderdalen i Bergen.

Svært mange, både store og små, benytter stien på vei til og fra Sandviksfjellet, skriver Bergensavisen, som omtalte saken først. Avisa har snakket med flere som reagerer på stiens tilstand.

DRAMA: Da Color Line-skipet «Color Fantasy» skulle sette kursen mot Tyskland, møtte det en fritidsbåt som ikke ville flytte seg. Det ble det dramatikk av. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Siri Tolfsby Vis mer

- Livsfarlig

Marthinussen mener at stien har blitt en «forferdelig steinrøys».

- Jeg ble helt bestyrtet over hvor rasert stien er nå. I tillegg er det flere store åpninger mot Mulelven i gjerdet langs stien. Småbarn kan rett og slett falle ut - det er livsfarlig, sier han til Dagbladet.

Bergenseren forteller at han har et nært forhold til stien da han tilbrakte barndommen i området.

KREVENDE: Bergen kommune innrømmer at stien kan være krevende å ferdes på. Foto: Einar Marthinussen
KREVENDE: Bergen kommune innrømmer at stien kan være krevende å ferdes på. Foto: Einar Marthinussen Vis mer

- Dårlig drenert

- Det som har skjedd de seineste åra, er at stien er dårlig drenert, dermed blir den som en elveleie på grunn av store nedbørsmengder i Bergen, sier han og fortsetter:

- Ned fjellveien, som stien ender ut i, har det rent stein og grus i mange år. Så flere har vært klar over det lenge.

Marthinussen er medlem av Bergen Skog- og Træplantingsselskap - og mener at de har kjempet i flere år om flere midler til å vedlikeholde området.

- Stien er veldig populær og det er veldig trist at Bergen kommune ikke er villige til å vedlikeholde den, sier han.

LOKALKJENT: Einar Marthinussen tilbrakte barndommen i området. Foto: privat
LOKALKJENT: Einar Marthinussen tilbrakte barndommen i området. Foto: privat Vis mer

- Ikke topp kvalitet

Dagbladet har vært i kontakt med byfjellsforvalter Jan Robert Brandsdal i Bergen kommune, som henviser til et svar gitt til BA.

Til avisa sier han at Bergen Vann- og bymiljøetaten jobber for å se på muligheten for å få utbedret turstien i forbindelse med rehabilitering av demningen i Skredderdalen 2023.

Han medgir at stien ikke er av topp kvalitet.

- Det er særlig utvasking av grus som er et problem i dette bratte partiet, og resultatet er at det kan være utfordrende å ferdes her. Turstien kan være krevende for både små og store føtter. Vi vil anbefale alle å fote seg etter evne og med forsiktighet, sier han.

Etter at Dagbladet tok kontakt, skriver seksjonsleder for Natur- og miljøforvaltningsseksjonen i Bergen kommune, Kristin Madsen Klokkeide, i en SMS at de skal ta en ekstra befaring av stien.

- Jeg leste sitatene fra turgåeren, og tenker at vi skal ta en ekstra befaring for å se om det er spesielt utsatte punkt som bør merkes eller sikres på et vis, eller om vi skal sette opp et skilt om alternativ tilkomst, i påvente av utbedringer, skriver hun.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer