Elizabeth Holmes

Raser mot pressen etter milliardfallet

Elizabeth Holmes, kalt «den kvinnelige Steve Jobs», er siktet for svindel. Nå langer hun ut mot journalisten som avdekket saken.

PÅ TYNN IS: Theranos-gründer Elizabeth Holmes i retten, fredag 28. juni. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
PÅ TYNN IS: Theranos-gründer Elizabeth Holmes i retten, fredag 28. juni. Foto: Justin Sullivan / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Elizabeth Holmes (35) var på et tidspunkt verdens yngste kvinnelige dollarmilliardær. Nå er hun tiltalt for grovt bedrageri.

Holmes mistet alt - nesten over natta - etter journalisten John Carreyrous avsløringer i Wall Street Journal.

Holmes' karriere skjøt fart etter at hun begynte å sanke inn store beløp fra investorer til en idé som skulle gjøre det enklere, raskere og bedre å ta blodprøver.

Tiltalen tegner et bilde av at hun og firmapresident Ramesh «Sunny» Balwani - kjæresten hennes på det tidspunktet - løy om teknologien firmaet hadde skapt for å lure hundrevis av millioner dollar ut av investorer. Samtidig skal de ha lurt leger og pasienter til å tro at Theranos stilte med nøyaktige, raske og billige blodprøver.

Både verdien av firmaet, Theranos, og den personlige formuen, har kollapset.

Anklager journalist

Tilsynsmyndighetene fastslo at firmaets blodprøveteknologi var en fare for pasientsikkerheten, og tvang firmaet til å stenge ned laboratoriene. Det skriver Bloomberg.

Holmes anklager nå nevnte Wall Street Journal-reporter John Carreyrou for å ha «utilbørlig påvirkning», som det heter blant jurister, på dette reguleringstilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer