Elton John raser mot Vladimir Putin

Raser mot Putin etter homofili-utspill

Det foregår en aldri så liten ordkrig mellom Russlands president Vladimir Putin og den britiske superstjerna Elton John.

ORDKRIG: Elton John er lite fornøyd med Vladimir Putins uttalelser. Foto: NTB Scanpix
ORDKRIG: Elton John er lite fornøyd med Vladimir Putins uttalelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag langet Elton John (72) ut mot Russlands president på Twitter. Den folkekjære artisten skrev at han var «dypt opprørt» over et intervju Putin nylig gjorde i The Financial Times.

Ifølge avisa skal Putin ha anklaget liberale regjeringer for å «jakte på en tankeløs multikulturalisme» og «omfavne seksuelt mangfold».

- Jeg prøver ikke å fornærme noen, for vi har blitt fordømt på grunn av vår angivelige homofobi. Men vi har ingen problemer med LHBT-personer. La dem leve som de ønsker. Men enkelte ting virker overdrevent (excessive, red.anm.). Enkelte hevder barn nå kan gå i fem eller seks kjønnsroller, sier Putin i intervjuet.

- La alle være lykkelige, det har jeg ingen problemer med. Men det må ikke overskygge kulturen, tradisjonene og de tradisjonelle familieverdiene millioner av mennesker følger, sier han.

Raser

Det er dette som får Elton John til å se rødt.

På Twitter postet han et bilde av seg selv, ektemannen David Furnish og deres to barn.

- Kjære Putin. Jeg ble dypt opprørt da jeg leste intervjuet i Financial Times, skriver han til bildet, og sier at han er helt uenig i det Putin uttalte i intervjuet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer