Frp-uroen

Raser mot revers:
- Reinspikka populisme

Tidligere olje- og energiminister Tord Lien (Frp) trodde knapt sine egne øyne da Frp denne uka snudde i Acer-saken. - Reinspikka populisme, raser FpU mot Sylvi Listhaug og co.

VIL HA ACER: At det er «kommunister og Senterpartiet» Frp nå vender seg mot, frustrerer Tord Lien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL HA ACER: At det er «kommunister og Senterpartiet» Frp nå vender seg mot, frustrerer Tord Lien. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg mener dette er veldig uklokt.

Tidligere olje- og energiminister Tord Lien (Frp) rister på hodet over vedtaket fra sitt eget parti.

Frp er blant partiene som stemte for å melde Norge inn i Acer for bare tre år siden. Men i dag har de ombestemt seg: Frp er nå imot en tilknytning til EUs energibyrå.

Uroen i Frp er økende. Tidligere i dag meldte hele partiets gruppe i Halden seg ut av partiet i protest. Timingen er ikke god for Sylvi Listhaug, som velges til ny partileder under Frp-landsmøtet i helga.

- En gavepakke

Lien beskriver seg selv om liberalist og er i dag regiondirektør i NHO Trøndelag. Han mener det er hull i hodet å si nei til Acer slik Frp nå gjør.

- Acer er en gavepakke til norsk industri. Det sikrer våre aktører å få spille med samme regler som alle aktørene i EU. Uten en forsikring om at norske aktører behandles likt kan man bare glemme store satsinger på havvind i Norge, for eksempel, sier Lien videre til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer