Raser mot Rimi-Hagen

Fagorganiserte i Tine-meieriene frykter for jobbene sine etter at Rimi-Hagen nå fjerner all meierijuicen fra Rimi og ICA-butikkene. Mange ansatte tolker det som en hevnreaksjon fra Hagens side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er en ubehagelig situajon for oss. Det er tross alt jobbene våre det er snakk om! Mange av oss vil ha store vansker med å finne nye jobber etter dette. Han der Hagen burde tenke seg om, sier Toril Polle, som jobber på Fellesmeieriet i Oslo.

- I beste fall går vi bare mot permitteringer. Men sannsynligheten er stor for at flere av våre medlemmer blir sagt opp, sier Aage Jacobsen, hovedtillitsvalgt for de flere tusen LO-organiserte i de store meieriene på Østlandet.

I går rådet en opprørsstemining på Fellesmeieriet i Oslo. Nyheten om at Hakon-gruppen dropper seks av meierienes juiceprodukter og 16 produkter fra Fjordland kom som et sjokk på de ansatte.

Hevn?

- Han har jo truet med det lenge, men vi tenkte aldri at han faktisk ville gjøre det. Dette har ikke noe med pris eller kvalitet å gjøre: det er ren og skjær politikk! Mange tolker det også som en barnslig hevnreaksjon fra Hagens side, sier Jacobsen.

I sommer klaget Bondelaget Rimi-Hagen inn for Forbrukerombudet. Bondelaget hevdet at Hagen ikke har dekning for slagordet «Vi gjør Norge billigere». Det likte matvarekongen dårlig, og svarer nå med å straffe samvirkebedriftene, mener de meieriansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer