Raser mot Rimi-Hagen

Fagorganiserte i Tine-meieriene frykter for jobbene sine etter at Rimi-Hagen nå fjerner all meierijuicen fra Rimi og ICA-butikkene. Mange ansatte tolker det som en hevnreaksjon fra Hagens side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en ubehagelig situajon for oss. Det er tross alt jobbene våre det er snakk om! Mange av oss vil ha store vansker med å finne nye jobber etter dette. Han der Hagen burde tenke seg om, sier Toril Polle, som jobber på Fellesmeieriet i Oslo.

- I beste fall går vi bare mot permitteringer. Men sannsynligheten er stor for at flere av våre medlemmer blir sagt opp, sier Aage Jacobsen, hovedtillitsvalgt for de flere tusen LO-organiserte i de store meieriene på Østlandet.

I går rådet en opprørsstemining på Fellesmeieriet i Oslo. Nyheten om at Hakon-gruppen dropper seks av meierienes juiceprodukter og 16 produkter fra Fjordland kom som et sjokk på de ansatte.

Hevn?

- Han har jo truet med det lenge, men vi tenkte aldri at han faktisk ville gjøre det. Dette har ikke noe med pris eller kvalitet å gjøre: det er ren og skjær politikk! Mange tolker det også som en barnslig hevnreaksjon fra Hagens side, sier Jacobsen.

I sommer klaget Bondelaget Rimi-Hagen inn for Forbrukerombudet. Bondelaget hevdet at Hagen ikke har dekning for slagordet «Vi gjør Norge billigere». Det likte matvarekongen dårlig, og svarer nå med å straffe samvirkebedriftene, mener de meieriansatte.

- Brikker i et spill

- Vi er bare brikker i et spill Hagen driver. Vår bedrift har ingen mulighet til å påvirke hans avgjørelse, sier Jacobsen.
Tidlig neste uke vil han kalle inn de meieriansatte til et krisemøte. Der vil han måtte fortelle dem om faren for permitteringer. Ved å fjerne juicen fra butikkhyllene til Rimi og ICA, må også meieriansatte innen produksjon, ekspedisjon og transport fjernes fra arbeidsplassene sine.