Raser mot sentralisering i politiet: - Godt å få tallene på papiret

Lene Vågslid (Ap) går i strupen på forlikspartnerne etter tall som viser at storbyer støvsuger distriktene for politifolk. Nå krever hun at justisministeren svarer Stortinget.

KRITISK: Aps Lene Vågslid er kritisk til tallene, som hun mener beviser Aps innvendinger mot gjennomføringen av politireformen.
KRITISK: Aps Lene Vågslid er kritisk til tallene, som hun mener beviser Aps innvendinger mot gjennomføringen av politireformen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbladet omtalte mandag ferske tall fra SSB, som viser hvordan veksten i årsverk i politietaten har foregått de siste to årene.

De viser en stor sentralisering innad i politidistriktene, hvor 192 av 422 norske kommuner har fått færre årsverk i politi- og lensmannsetaten, samtidig som det er kraftig vekst i særlig hovedsetene i de nye politidistriktene, hvor du finner mange av landets største byer.

LES OGSÅ: Storbyene støvsuger distriktene sine for politifolk

- Ikke overrasket

Senterpartiet er svært kritisk til utviklingen. Det samme er Arbeiderpartiets justispolitiske talsperson Lene Vågslid, som er leder i justiskomiteen på Stortinget.

- Disse tallene overrasker meg dessverre ikke, snarere er dette ei bekreftelse på de tilbakemeldingene vi har fått fra Politiets Fellesforbund og andre over hele landet de siste årene. Men det er godt å få tallene på papiret, for vi har etterspurt dette mang en gang, og bare fått til svar at «det har vært ei historisk satsing på norsk politi», sier Vågslid til Dagbladet.

LES OGSÅ: Politi-Norge: Sjekk din kommune

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer