Raser mot skuespiller: - Syk svindler!

Donald Trump er ikke imponert over Bette Midler.

SINT: Donald Trump langer ut mot Bette Midler, etter at sistnevnte delte et falskt sitat på Twitter. Foto: AP Photo / Alex Brandon / NTB scanpix
SINT: Donald Trump langer ut mot Bette Midler, etter at sistnevnte delte et falskt sitat på Twitter. Foto: AP Photo / Alex Brandon / NTB scanpixVis mer

Det hører ikke med til sjeldenhetene at president Donald Trump fyrer løs mot sine kritikere og motstandere, og dundret presidenten løs mot en av hans mest frittalende kritikere.

Delte falskt sitat

Tidligere denne uka postet den kjente amerikanske sangeren og skuespilleren Bette Midler et bilde som inneholdt et sitat tilskrevet Donald Trump på Twitter.

«Hvis jeg skulle ha stilt som presidentkandidat, ville jeg gjort det for republikanerne. De er den dummeste gruppen velgere i landet. De tror på alt på Fox News. Jeg kunne løyet og de ville fremdeles tatt det for god fisk. Jeg er sikker på at jeg hadde gjort det fantastisk», skulle Trump ha sagt i et intervju med People Magazine i 1998.

TWITTER-KRANGEL: Bette Midler er, som president Trump, svært aktiv på Twitter. Foto: ANGELA WEISS / AFP / NTB scanpix
TWITTER-KRANGEL: Bette Midler er, som president Trump, svært aktiv på Twitter. Foto: ANGELA WEISS / AFP / NTB scanpix Vis mer

«Han kjente sitt publikum», skrev Midler til bildet.

Det er bare et problem med sitatet: Trump har aldri sagt det.

Midler måtte beklage

Det falske sitatet fikk mye oppmerksomhet både i dagene før og etter at Donald Trump ble valgt til USAs president i 2016. Men allerede da ble det fastslått at sitatet er falskt.

Facktcheck.org tok kontakt med People Magazine, som ikke kunne finne noe spor av sitatet i noen av sine intervjuer med Trump.

Dermed måtte Midler, en innbitt Trump-kritiker, bite i det sure eplet og tilstå at hun ikke hadde fått med seg faktasjekken av sitatet.

«Jeg aner ikke hvordan jeg gikk glipp av det, men det hørtes så ut som Trump at jeg trodde det var sant», skrev Midler, som ikke ga seg med det.

«Ja, en bør alltid sjekke sitatene. Det tar vel kanskje 23 eller 24 av timene i døgnet. Fordi det er SÅ MANGE LØGNER, flesteparten av dem generert av Trump selv, at oppgaven med å skille sannheten fra løgnene er umulig. Som er akkurat sånn han vil ha det. #Kaos».

- Psyko

En som ikke lot seg imponere av skuespillerens dementi var presidenten selv. Natt til onsdag fyrte han av en salve i Midlers retning.

«Den mislykkede psykopaten Bette Midler ble tvunget til å beklage en uttalelse hun tilskrev meg, som viste seg å være fabrikkert av henne, for å stille 'deres flotte president' i et dårlig lys. Hun ble tatt, akkurat som de falske mediene. En syk svindler», skrev Trump.

For ordens skyld kan det tilføyes at det er svært lite som tyder på at det var Midler selv som fabrikkerte Trump-sitatet, som Trump påstår, all den tid hun videreformidlet et bilde som sirkulerte i USA og verden for øvrig allerede for to og et halvt år siden.

- FULL?: En video av Nancy Pelosi, Demokratenes leder i representantenes hus, går sin seiersgang på sosiale medier. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Ekstremt lite attraktiv

Dette er for øvrig ikke første gangen Trump har gitt til kjenne at han ikke er Bette Midlers aller største fan. I 2012, altså lenge før offentligheten kjente til at Trump hadde politiske ambisjoner, sendte han i vei fem Twitter-meldinger om hvor mye han mislikte henne, skriver The Hill.

«Selv om Bette Midler er en ekstremt lite attraktiv kvinne, så nekter jeg å si det, fordi jeg insisterer på å være politisk korrekt», skrev Trump, som tydeligvis hadde latt seg irritere av at Midler gjorde narr av håret hans og hevdet at han «ødela New York».

«Bette Midler snakker om håret mitt, men jeg får ikke lov til å snakke om hennes stygge fjes eller kropp, så jeg kommer ikke til å gjøre det. Er ikke det dobbeltmoral?».

Siden den gang har ikke de to hatt å mye pent å si om hverandre, og Midler har kommet med spydigheter mot både presidenten og presidentfruen.

Det de to har til felles er at de ikke går av veien for å komme med friske Twitter-meldinger. Midler har, som Trump, flere ganger måttet tåle kritikk for ting hun har lagt ut på det sosiale mediet.

FOLKEFIENDEN: Donald Trump mener fake news er folkefienden. Og nå kan de se ut som det han mener er fake news har gått ham til hodet. Video: CNN Vis mer

Twitter-trøbbel

I 2016 publiserte hun en Twitter-melding mange omtalte som transfobisk.

«Nå som 'I am Cait' avsluttes, vil hun da gå tilbake til å bli Bruce? Kommer Kris til å ta ham tilbake? Lukter jeg et nytt bryllup?» skrev Midler.

Hun siktet til realityprogrammet «I am Cait», som fulgte Caitlyn Jenner etter kjønnsskifteoperasjonen, hvor hun gikk fra å være Bruce Jenner til å bli kvinne.

Etter mye kritikk beklaget Midler meldingen.

Midler havnet også i en aldri så liten Twitter-krangel med realitystjernen Kim Kardashian for et par år siden, etter at Kardashian delte et nakenbilde på Instagram.

«Hvis Kim Kardashian vil at vi skal se en del av henne vi ikke har sett før, må hun svelge kameraet», skrev Midler, som fikk svar på tiltale fra Kardashian.

«Hei, Bette Midler. Jeg vet at det er over leggetida din, men hvis du fortsatt er våken og leser dette - send noen nakenbilder», skrev Kardashian, med emneknaggen «bare tuller».

Når det gjelder Midler og Trumps Twitter-disputt, så har Midler kommet med flere angrep på presidenten etter at hun måtte beklage å ha publisert det falske sitatet. Siste fornærmelse er neppe utvekslet.

DET HVITE HUS: Da generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg og USAs president, Donald Trump møttes i forbindelse med NATOs 70-årsdag presterte presidenten å lyve om farens opphav. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Vis mer