<strong>LANGER UT:</strong> Alexandria Ocasio-Cortez langer ut mot et høyrekonservativt nettsteds bruk av et falskt nakenbilde av henne. Her fra hennes første dag i Kongressen i forrige uke. Foto: NTB Scanpix
LANGER UT: Alexandria Ocasio-Cortez langer ut mot et høyrekonservativt nettsteds bruk av et falskt nakenbilde av henne. Her fra hennes første dag i Kongressen i forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Alexandria Ocasio-Cortez:

Raser mot spredning av falskt nakenbilde i pressen

«Fullstendig motbydelig oppførsel», skriver Demokratenes stjerneskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kongressens yngste kvinnelige representant noensinne, 29 år gamle Alexandria Ocasio-Cortez, raser mot deler av den konservative pressen i USA for å bidra i spredningen av et falskt nakenbilde av henne.

På Twitter tar Demokratenes nye stjerneskudd et oppgjør med nettstedet Daily Caller, et høyrekonservativt nettsted kjent for sin Trump-støtte, for å ha publisert et falskt nakenbilde av henne, uten å presisere i tittelen at det er falskt.

Ocasio-Cortez kaller Daily Callers oppførsel for «fullstendig motbydelig».

Tittelen til nettstedet, oversatt til norsk, var: «Her er bildet noen har beskrevet som en naken-selfie av Alexandria Ocasio-Cortez».

Avkreftet av fotfetisjist

Det aktuelle bildet, en selfie, viser ikke en naken kvinne i helfigur, men en kvinnes bein og føtter i et badekar. Bildet sirkulerte på ulike nettfora i noen uker, og etter hvert ble det knyttet til den 29 år gamle politikeren fra bydelen Bronx i New York.

Årsaken til det virker å være teksten på en versjon av bildet hvor det sto ganske enkelt:

«Alexandria Ocasio-Cortez. Instagram. Post. 9-3-2016».

Hvor mange som lot seg lure, er uvisst, men etter at bildet med den aktuelle teksten dukket opp for om lag en måned siden, tok det ikke lang tid før det ble slått fast at det såkalte nakenbilde var falskt.

Æren for å ha slått det fast en gang for alle, går til en bruker av fotfetisj-nettstedet Wikifeet, et nettsted dedikert til publiseringen av fotbilder av kjendiser og andre kjente personer, skriver Vices teknologinettsted Motherboard.

«Åpenbart»

På nettforumet Reddit var det en bruker, også en bruker av Wikifeet, som straks reagerte da han så det falske nakenbildet av Alexandria Ocasio-Cortez.

I et intervju med Motherboard sier brukeren:

- Jeg har sugd på nok tær i mitt til å vite når noe ikke stemmer.

Videre forklarer brukeren at han reagerte på den andre tåen, langetåen, som var avbildet og lengden på tærne.

- Jeg trodde kanskje at hun hadde en form for brachydactyly (en medisinsk term for korte fingre og tær, journ.anm.), men Alexandria Ocasio-Cortez' Wikifeet-side har beviser på det motsatte. Så det var åpenbart for meg at det ikke var hennes føtter, sier brukeren videre.

«Glad for å oppklare»

Seinere ble det også klart hvem bildet, og føttene på bildet, tilhører: Sydney Leathers, en politisk aktivist og tidligere pornoskuespiller.

Overfor Motherboard forteller Leathers at bildet er noen år gammelt, og at noen har manipulert bildet for å gjøre tærne kortere.

På Twitter tidligere i uka gikk Leathers ut mot bruken av bildet.

«Hei, Alexandria Ocasio-Cortez, jeg er lei meg for at kryp forsøker å late som at mine bilder faktisk er bilder av deg. Glad for å oppklare det».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer