Russell Brand

Raser mot Stoltenberg

Den overgrepsanklagede komikeren anklager Nato-sjefen for det han mener er innrømmelse om Russlands invasjon av Ukraina. - Helt absurd, sier norsk ekspert.

Skuespiller, komiker og programleder Russell Brand anklages for voldtekt og seksuelle overgrep mot flere kvinner - selv benekter han anklagene og skylder på en «sammensvergelse». Reporter: Edward Stenlund. Video: AP / CatchUpFeed / Russell Brand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tida har den 48 år gamle britiske komikeren Russell Brand vært i hardt vær, etter at han har blitt anmeldt av flere kvinner for angivelige seksuelle overgrep.

Nå stormer det rundt Brand igjen.

I en av sine ukentlige Youtube-sendinger, tar han opp krigen i Ukraina. I sendingen går han i strupen på Nato-sjef Jens Stoltenberg.

Nettavisen er blant mediene som har omtalt saken.

Kommer med grove anklager

På direkten går den overgrepsanklagete 48-åringen hardt ut mot Stoltenberg.

Brand mener at Stoltenberg på en pressekonferanse innrømmet at Putin gikk til invasjon av Ukraina på grunn av Natos utvidelse østover.

- Den første historien vi skal snakke om, er Stoltenberg som bekjenner at Putin invaderte Ukraina på grunn av Nato-fragmentering, sier han i begynnelsen av sendingen.

Brand går også hardt ut mot det han beskriver som den typiske fortellingen om at Putin er «en galning som leder en kriminell nasjon som har begått et uprovosert angrep på Ukraina».

Komikeren hevder at Stoltenberg egentlig håper krigen vil fortsette i mange år, hvis Kyiv klarer å nå sine militære mål.

- ALVORLIG: Høyt oppe på ønskelista til Ukrainas president Vlodymyr Zelenskyj står USAs langtrekkende ballistiske missilsystem ATACMS. Dette betyr det for ukrainerne, ifølge oberstløytnant Geir Hågen Karlsen. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Blir avfeid som konspirasjonsteorier

Utsagnene til Brand får oberstløytnant ved Forsvarets høgskole, Geir Hågen Karlsen, til å se rødt. Han sier påstandene ikke stemmer og kaller det konspirasjonsteorier.

- Kostnadene er enorme, så å si at Nato tjener på krigen er helt absurd, sier han til Nettavisen.

Han understreker at krigen har holdt på helt siden 2014, og at det var Russland som startet den.

Hågen Karlsen sier til avisa at han ikke kjente til den britiske komikeren før han fikk oppmerksomhet den siste uka.

-Men at det er konspirasjonsteorier han driver med, er det ingen tvil om.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer