Raser mot Stortinget: - Bryter alt bare fordi man ikke skal ha Carl I. Hagen inn i Nobelkomiteen

Frp-nestor Carl I. Hagen mener Stortinget bryter sedvane og forretningsorden i kampen om hans plass i Nobelkomiteen.

KAMPMODUS: Carl I. Hagen, vararepresentant for Frp på Stortinget og håpefull til Nobelkomiteen, mener Stortinget bryter forretningsorden og sedvane i opposisjonens forsøk på å holde ham utenfor Nobelkomiteen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAMPMODUS: Carl I. Hagen, vararepresentant for Frp på Stortinget og håpefull til Nobelkomiteen, mener Stortinget bryter forretningsorden og sedvane i opposisjonens forsøk på å holde ham utenfor Nobelkomiteen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Carl I. Hagen vil ha Frps plass i Nobelkomiteen, og partiet vil selv ha partinestoren inn i prestisjevervet. Det kommer trolig Stortinget til å sette en stopper for.

Når Stortinget fredag skal ta stilling til hvem som skal utnevnes til Nobelkomiteen, vil flertallet kreve at man først skal stemme over hvorvidt en ikke-valgbar person kan fremmes eller ikke. Slik vil opposisjonen utelukke Hagen.

Stortinget vedtok nemlig tidligere denne uka at representanter og vararepresentanter ikke kan velges til komiteen.

- En uønsket person

I kveld snakker Carl I. Hagen ordentlig ut om bråket rundt ham de siste ukene.

- Det er ganske tøft, og tydeligvis er jeg av stortingsflertallet en uønsket person. Det er slik at dette spørsmålet dukket først opp etter at mitt navn kom fram. Det er aldri fattet noe vedtak om det, og vararepresentanter har aldri vært nevnt før navnet mitt kom opp, sier Hagen på «Dagsnytt atten».

Han mener Stortinget bryter forretningsorden og går imot konstitusjonell sedvane i sin håndtering av Nobel-saken.

- De bryter alt bare fordi man ikke skal ha Carl I. Hagen inn i Nobelkomiteen. Det er folk som ikke liker meg og synes jeg ikke fortjener en plass jeg har lyst på, sier Carl I. Hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer