Raser mot terrorkrigen

Demonstrasjonene er i gang flere steder i Asia. «Rettferdighet for ofrene for 11. september - rettferdighet for ofrene for USAs grusomheter»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den filippinske hovedstaden Manila ble rundt 30 medlemmer av Første mai-bevegelsen stanset av opprørspoliti da de forsøkte å gå til den amerikanske ambassaden. De ønsket å gi hvite roser og talglys i sympati med 11. september-ofrene. Samtidig ville de si klart ifra hva de synes om terrorkrigen.

«Rettferdighet for ofrene for 11. september - rettferdighet for ofrene for USAs grusomheter» sto det på bannerne som ble for mye for politiet.

Ber om fred

Også andre steder i byen benyttet demonstranter anledningen til å støtte kampen for menneskerettigheter. Rundt 100 personer deltok i en støtte-demonstrasjon for USA og terrorkrigen, melder nyhetsbyrået AP.

Utenfor den amerikanske ambassaden i Thailand demonstrerte buddist-munker mot USAs terrorkrig. De holdt opp papirraketter som de hadde skrevet «stopp» på. Flere titalls religiøse personer oppfordret USA om å løse problemene sine med fredelige midler.

Tåregass og vannkanoner

Ekstraordinære sikkerhetstiltak er iverksatt over hele Asia. Ambassadene til USA og landets allierte er stengt i Kuala Lumpur, og væpna sikkerhetsstyrker patruljerer ambassadeområdene. Petronas-tårnene - verdens høyeste bygninger - blir passet godt på, i likhet med andre viktige bygninger og installasjoner i Malaysia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer