Raser mot terrorkrigen

Demonstrasjonene er i gang flere steder i Asia. «Rettferdighet for ofrene for 11. september - rettferdighet for ofrene for USAs grusomheter»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I den filippinske hovedstaden Manila ble rundt 30 medlemmer av Første mai-bevegelsen stanset av opprørspoliti da de forsøkte å gå til den amerikanske ambassaden. De ønsket å gi hvite roser og talglys i sympati med 11. september-ofrene. Samtidig ville de si klart ifra hva de synes om terrorkrigen.

«Rettferdighet for ofrene for 11. september - rettferdighet for ofrene for USAs grusomheter» sto det på bannerne som ble for mye for politiet.

Ber om fred

Også andre steder i byen benyttet demonstranter anledningen til å støtte kampen for menneskerettigheter. Rundt 100 personer deltok i en støtte-demonstrasjon for USA og terrorkrigen, melder nyhetsbyrået AP.

Utenfor den amerikanske ambassaden i Thailand demonstrerte buddist-munker mot USAs terrorkrig. De holdt opp papirraketter som de hadde skrevet «stopp» på. Flere titalls religiøse personer oppfordret USA om å løse problemene sine med fredelige midler.

Tåregass og vannkanoner

Ekstraordinære sikkerhetstiltak er iverksatt over hele Asia. Ambassadene til USA og landets allierte er stengt i Kuala Lumpur, og væpna sikkerhetsstyrker patruljerer ambassadeområdene. Petronas-tårnene - verdens høyeste bygninger - blir passet godt på, i likhet med andre viktige bygninger og installasjoner i Malaysia.

En voldsom demonstrasjon i den indonesiske hovedstaden Jakarta skal ikke ha noen sammenheng med 11. september. Men fordi de 9000 rasende menneskene demonstrerer like ved den amerikanske ambassaden, tar politiet ingen sjanser. De angriper med vannkanoner, tåregass og skyter varselskudd mot demonstrantene.

ANTI-TERRORKRIG: Med blomster i hendene marsjerte flere titalls demonstranter mot den amerikanske ambassaden i Manila.
<B>VIL HA FRED: Aktivistene på Filippinene forlanger at USA ikke går til krig mot Irak.
<B>FREDELIG DEMONSTRASJON: Buddist-munkene sto i fronten for en religiøs samling foran USA-ambassaden i Bankok. De oppfordrer amerikanerne om å søke fredelige løsninger i utenrikspolitikken sin.
<B>SKREMMER AMBASSADEN: 9000 demonstranter protesterer mot en lokal guvernør i Jakarta. Politiet slo hardt til mot menneskemengden som står rett utenfor USAs ambassade.