Raser mot Trumps Hillary-tweet: - Er dette et grotesk eksempel på antisemittisme, eller grotesk idioti?

Kalles et «lærebok-eksempel på antisemittisk bildebruk».

TWITTER-BRÅK: Donald Trump insisterer på at Hillary Clinton bør straffeforfølges i epostsaken. Selv har han havnet i bråk for en uheldig melding på Twitter. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix
TWITTER-BRÅK: Donald Trump insisterer på at Hillary Clinton bør straffeforfølges i epostsaken. Selv har han havnet i bråk for en uheldig melding på Twitter. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Donald Trump har nok en gang havnet i hardt vær, etter at han delte et bilde av Hillary Clinton, med påskriften «tidenes mest korrupte kandidat». Teksten var pent plassert inne i en davidstjerne - på toppen av en haug med amerikanske dollar.

Trump slettet raskt bildet, etter å ha blitt møtt med et skred av rasende twitter-brukere som reagerte på at symbolet ble brukt.

Clintons talsperson Josh Schwerin var raskt ute med å spørre Trump: «Hvorfor brukes det en davidstjerne?». Andre var imidlertid langt mer direkte i sin konfrontasjon.

- Antisemittisk

Marc Lamont Hill, en professor i afro-amerikanske studier ved Morehouse College, kaller tweeten et «lærebok-eksempel på antisemittisk bildebruk», ifølge The Guardian.

- Er dette et grotesk eksempel på antisemittisme, eller grotesk idioti? spør en annen.

Fire timer etter slettingen, la republikanernes trolige presidentkandidat ut en ny tweet, der teksten var plassert i en sirkel. I motsetning til i den første meldingen, la Trump denne gang til emneknaggen #AmericaFirst, som han tidligere har blitt kritisert for å bruke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer