Raser mot truse-endring

Den amerikanske restaurantkjeden Hooters ansatte har fått nye uniformer. Den nye «shortsen» får flere til å reagere.

KRITISERES: Servitører i den amerikanske restaurantkjeden Hooters kritiserer dette. Video: Tiktok. Reporter: Vegard Krüger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Restaurantkjeden Hooters har bygget sin merkevare rundt lettkledde, kvinnelige servitører, amerikansk fast food, øl og sport.

Merkevaren blir brukt av to ulike selskaper, og har totalt rundt 450 restauranter og over 20 000 ansatte over hele USA. Selskapet har også restauranter i en rekke andre land.

Denne måneden fikk en rekke av de kvinnelige ansatte i selskapet nye uniformer, som blant annet besto av en enda mindre shorts enn den de pleide å bruke.

De nye uniformene har fått flere Hooters-ansatte til å reagere i sosiale medier. Flere har publisert videoer hvor de viser fram de nye shortsene og kritiserer dem for å være for små, og sier at de likner mer på truser enn shorts.

- Sinte

- Hva er det denne skal passe til, skriver en Hooters-ansatt på TikTok, mens hun holder opp den nye shortsen.

En annen Hooters-ansatt har lagt ut en video hvor hun sammenlikner de gamle minishortsene, med de nye.

- Det er ikke lenger noe som helst som blir dekket av denne shortsen, og det er problemet med den nye shortsen. Derfor er alle Hooters-jentene sinte, sier Kirsten Songer i videoen.

- Det var ikke dette jeg gikk med på å ha på meg, da jeg ble ansatt for et år siden, sier hun.

- Godt mottatt

Hooters of America, som er ett av to selskaper bak merkevaren Hooters, skriver i en uttalelse at de nye uniformene allerede er testet ut noen steder.

- De nye uniformene er et resultat av samarbeid med Hooters-jentene, skriver selskapet i en e-post til NBC.

- Disse uniformene har blitt brukt i flere måneder i flere områder i Texas, og har fått overveldende positive tilbakemeldinger fra både Hooters-jenter og kunder, skriver selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer