Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Turisme i Roma:

Raser mot turister etter nakenbading i fontene

Politiet varsler klekkelig bot om de får tak i dem.

NAKENBADING: I denne fontenen valgte to engelsktalende menn å nakenbade. Det får Italias innenriksminister til å rase. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
NAKENBADING: I denne fontenen valgte to engelsktalende menn å nakenbade. Det får Italias innenriksminister til å rase. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjennom sommeren har Dagbladet rapportert om turistplager både i Spania og i Norge. Nå viser det seg at turister også skaper harme i Italia.

Nå søker nemlig politiet i Roma etter to turister som nakenbadet i en fontene utenfor monumentet Altare della Patria, som står mellom Piazza Venezia og Kapitol.

I en video av opptrinnet kan man se to unge menn som vasser i fontenen i bare underbuksa. På et tidspunkt trekker den ene mannen ned underbuksa, gjemmer penis mellom lårene og poserer for kamera.

Utenfor fontenen sto andre turister og lo av opptrinnet.

Fornærmet

Monumentet ble tegnet i 1895 og fullført under Benito Mussolini i 1935. Nå er italiensk politi rasende over turistenes oppførsel.

- Oppførselen deres var skammelig og det fornærmet nasjonalfølelsen vår, og de falne soldatene som monumentet er dedisert til, uttaler de ifølge The Guardian.

Politiet har ennå ikke klart å identifisere mennene, men opplyser om at de er engelsktalende.

Den opplysningen har politiet fått fra en turistguide som ble vitne til hendelsen.

- Dette skriver seg inn i Romas historie. Mamma Mia … dette er absurd, kan man høre personen si i videoen, ifølge The Guardian.

ADVARER: Talsmannen for aktivistgruppa Tot Inclòs i Mallorca kommer med en klar beskjed til norske turister. Video: Ingrid Cogorno / Foto: Anita Arntzen Les hele saken her: https://goo.gl/yEVuTL Vis mer

Klekkelig bot

Turister som bader i fontener er et kjent problem for Roma-politiet. Men de er klare på at det er forbudt, og om de får tak i personene i videoen vil de gi dem en bot på rundt 4000 kroner.

Til og med Italias innenriksminister, Matteo Salvini, har fått med seg hendelsen.

- Om disse idiotene blir tatt, skal jeg lære dem en lekse. Italia er ikke badet deres, skriver han på Twitter.

Hele Norges coronakart