Corona:

Raser mot USA etter Kina-kritikk

Etter Donald Trumps håndtering av den internasjonale responsen på coronapandemien, liker Kina dårlig å få tilsnakk av USA.

REAGERER: Kina liker dårlig kritikken fra USA. Nå slår de kraftig tilbake. Her fra Tianhe internasjonale flyplass i Wuhan i januar 2021. Foto: Hector Retamal / AFP / NTB
REAGERER: Kina liker dårlig kritikken fra USA. Nå slår de kraftig tilbake. Her fra Tianhe internasjonale flyplass i Wuhan i januar 2021. Foto: Hector Retamal / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nylig avsluttet Verdens helseorganisasjon (WHO) sitt oppdrag i Kina, hvor formålet var å komme nærmere et svar på hvor og hvordan coronaviruset først oppsto. Der fikk de blant annet innsikt i data fra de første registrerte coronatilfellene i Wuhan.

I ettertid har det likevel kommet fram at WHOs utsendte ikke fikk tilgang på alt materialet de ønsket, noe som har møtt sterk kritikk.

Blant dem som har refset Kina for sin hemmeligholdelse, er nasjonal sikkerhetsrådgiver for president Biden, Jake Sullivan.

Nå slår Kina kraftig tilbake.

- Holdt tilbake data

- De deler data med oss som vi ikke har sett før. Som ingen har sett før. De snakker åpent med oss om alle muligheter. Vi kommer virkelig et sted, og jeg tror hvert medlem av gruppa vil si det, sa WHO-utsendingen Peter Daszak fra Kina tidligere i februar.

Etter at arbeidet i Kina er avsluttet, har likevel andre opplysninger kommet fram.

For få dager siden meldte den amerikanske avisa The Wall Street Journal at kinesiske myndigheter nektet å gi WHOS etterforskere dataene av de tidligste covid-19-tilfellene i Kina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer