Raser mot vannverket etter at 144 millioner liter drikkevann må tømmes ut

- Jeg tissa ikke i det jævla vannet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vannverket i Portland, Oregon har besluttet å tømme ut svimlende 144 millioner liter vann fra friluftsreservoaret Mt. Tabor. Årsaken er at et overvåkingskamera fanget opp en ung mann som tisset rett ved skiltet som forteller at det er drikkevann bak gjerdet.

- Selv om helserisikoen er minimal, koker det ned til at vi forventes å levere vann som er rent, kaldt og pålitelig. Det inkluderer ikke urin. I alle fall ikke fra folk, sier vannverkssjef David Shaff til regionsavisa The Oregonian.

Nå står 18-åringen bak tisseepisoden, Dallas Swonger, fram. Og han kaller beskyldningene fra vannverkssjefen for, beklager ordspillet, pisspreik.

- Jeg tissa ikke i det jævla vannet, sier Swonger til nettstedet Vocativ.

- Tissa på muren I intervjuet gir han inntrykk av å synes hele episoden er svært uheldig. 18-åringen er redd for å bli framstilt som en idiot over hele USA, og i resten av verden, for å ha tisset i drikkevannsreservene.

For ifølge Swonger selv var det ikke det han gjorde. Han hevder tissingen bare foregikk på den lave muren rundt vannmagasinet, og ikke oppi drikkevannet.

- Jeg lente meg mot muren, og tissa på den. Rett på muren. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det på noen annen måte, sier han.

Den forklaringen kjøper ikke vannverket.

- Du ser på videoen at han står på tærne å få den lille tissefanten sin helt opp til jerngitteret. Det er virkelig ingen tvil om hva han gjør, sier Shaff fra vannverket til the Oregonian.

I videoen øverst i saken kan du se hendelsen, og gjøre deg opp din egen mening om hvem av de to du tror på.

Insisterer på å tømme ut Tester av vannet etter urineringen viser at drikkevannet ikke er blitt forurenset. Likevel står vannverket og myndighetene hardt på at vannet fra magasinet skal tømmes ut.

Det mener Swonger er tåpelig.

- Jeg har sett døde fugler der. Om sommeren har jeg sett forferdelig mange døde dyr der, døde ekorn og sånt, sier 18-åringen.