Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raser mot villmannskjøring i Tesla:
- Et grovt lovbrudd, sier politiet

Filmer seg selv kjøre i nesten 200 km/t med én hånd.

RASER: En nordmann publiserte denne videoen på Twitter 20. mai, og slettet den like etter. UP-sjefen sier at et tilfelle som dette antakeligvis ville ført til blant annet ubetinget fengselsstraff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helga la en nordmann ut en video på Twitter, med følgende tekst:

«Det finnes bare én bil i verden hvor du kan kjøre i nesten 200 kilometer i timen, med én hånd på rattet. På svart is under snø. Du kan føle motorene endre vridningsmoment når du dreier på rattet. Fantastisk bil!»

Twitter-meldingen, som opprinnelig ble skrevet på engelsk, var sendt til Elon Musk, kjent for blant annet å være grunnleggeren av Tesla-bilene.

Alt tyder på at sjåføren fant ut at det kanskje ikke var det smarteste å legge dette ut for verden å se, da tweeten nå er slettet.

  • Du kan se videoen øverst i saken.

Dagbladet kjenner til identiteten til mannen som publiserte videoen på Twitter.

Mannen hevder at han bare videreformidlet videoen, og at han ikke er sjåføren.

- Jeg skjønner at han ikke er stolt av dette, det er ikke noe å skryte av. Det er trist at man ikke har bedre forstand enn dette, sier Runar Karlsen, sjef for utrykningspolitiet.

FARLIG NÆRT: Tesla-føreren kjørte farlig nært både en gjeng syklister og en bil i motgående kjørefelt på Osloveien, mellom Sonsveien og Hølen, tirsdag. Video: Eirik Tobias Vis mer

- Ubetinget fengselsstraff

Karlsen påpeker risikoen sjåføren utsetter seg selv og andre for.

- Det skal lite til å miste kontrollen i den hastigheten, uansett hvor flink man tror man er til å kjøre, og uavhengig av hvilken bil man har, ville det ført til en katastrofe om noe hadde skjedd.

Karlsen er mildt sagt lite imponert over opptrinnet, og kaller det «et grovt lovbrudd, av den ekstreme karakteren».

- Et slikt tilfelle vil antakeligvis føre til en ubetinget fengselsstraff og inndragelse av føreretten på lang, lang tid. At han i tillegg til den høye hastigheten bruker den ene hånda til å filme, og slik minsker konsentrasjonen han bruker på å kjøre, er en betydelig skjerpende og alvorlig omstendighet ved det som allerede er et grovt lovbrudd.

Karlsen forteller at dette er en sak for det lokale politidistriktet, og at han ikke kan uttale seg om hvorvidt hendelsen vil bli etterforsket.

Til opplysning: Dagbladet kan ikke verifisere hvor i Norge mannen kjører.

- Det er ikke uvanlig at man blir gjort kjent med et lovbrudd via pressen eller via sosiale medier, og at man iverksetter etterforskning etter det. Man har sett det før at folk skaffer bevis for sin egne, ulovlige kjøring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media