Raser mot «vulkanturisme»

Spanias turistminister har fått det glatte lag etter at hun omtalte det ødeleggende vulkanutbruddet på La Palma som et «fantastisk show». Nå strømmer turistene til - til fortvilelse for myndigheter og lokalbefolkning.

KOLLAPSER: Søndag 26. september treffer en ny bølge lava byen Todoque på La Palma og tar med seg klokketårnet til kirken på vei nedover landskapet. Video: TV Canarias / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Spanias turistminister Reyes Maroto havnet i hardt vær etter at hun omtalte vulkanutbruddet på La Palma som noe lokale myndigheter kan «gjøre det beste ut av» som en «turistattraksjon».

Uttalelsen kom i et intervju med den spanske radiokanalen Canal Sur i forrige uke, ifølge den britiske avisa The Guardian.

Ifølge Reuters fulgte hun opp med å omtale vulkanutbruddet som et «fantastisk show».

- Det er ingen begrensningen på tilgang til øya. Tvert imot sender vi ut informasjon så turister vet at de kan reise til øya og nyte noe utenom det vanlige - se det med egne øyne, fortsatte hun, ifølge nyhetsbyrået.

Det var 19. september at La Palma, en av Kanariøyene i Atlanterhavet utenfor kysten av Marokko, ble rammet av det første vulkanutbruddet på 50 år. Etter det er mer enn 7000 personer evakuert, ifølge NTB.

Reagerer

Men samtidig som beboere evakuerer, strømmer turistene til. Det skriver El Pais.

Ifølge den spanske storavisa punger skuelystne gladelig ut med opptil 500 euro - cirka 5025 kroner - for en billett til den hardt rammede øya.

La Palma er til vanlig en mindre populær turistdestinasjon enn Gran Canaria og Tenerife, men vulkanutbruddet har ført til fulle hoteller og tettpakka fly, skriver avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer