Stolthetsparaden i Oslo

Raser mot Vy: - Hårreisende

130 personer og 30 rullestoler skulle med tog fra Asker til Oslo for å delta på de funksjonshemmedes prideparade. Slik ble det ikke.

STOLTHETSPARADE: For tolvte år på rad gikk Stolthetsparaden - de funksjonshemmedes prideparade - av stabelen i Oslo i dag. Kontorleder Jørgen Foss i Norges handikapforbund, region Oslo var smilende på plass. Foto: Privat
STOLTHETSPARADE: For tolvte år på rad gikk Stolthetsparaden - de funksjonshemmedes prideparade - av stabelen i Oslo i dag. Kontorleder Jørgen Foss i Norges handikapforbund, region Oslo var smilende på plass. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er vår store dag, hvor vi er synlige i bybildet. Så opplever vi å bli diskriminert med statlig velsignelse, for Vy er et statlig selskap. Det er hårreisende, sier Jørgen Foss, kontorleder i Norges handikapforbund, region Oslo.

På mange måter har han hatt en fin dag i dag. Foss gleder seg nemlig stort over at Stolthetsparaden - de funksjonshemmedes prideparade - i dag ble arrangert for tolvte år på rad.

- Det var en kjempeparade for likeverd i Oslo sentrum, sier Foss stolt.

Samtidig er det et skår i gleden. For Foss er egentlig ganske forbanna.

Møtte veggen

Det handler ganske enkelt om at han for seks måneder siden kontaktet Vy med spørsmål om ikke transportselskapet kunne legge til rette for at delegatene på Handikapforbundets landsmøte i Asker, deriblant et større antall rullestolbrukere, kunne fraktes fra Asker til Oslo med tog, i anledning paraden.

- Vi fikk svar i mai om at det kunne ikke Vy gjøre. At vi i 2019 ikke kan ta toget, ikke bevege oss fritt i samfunnet som alle andre, viser hvor viktig vår kamp er. Vi synes dette er veldig rart, i lys av at vi sa fra et halvt år i forveien, sier Foss.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer