Dødsulykke Alta

Raser over dødsulykke-videoer

- Det hadde ikke gått mer enn fire timer etter den forferdelige ulykken, før videoene florerte, sier Raija Anneli R Wilhelmsen.

SINT: Raija Anneli R Wilhelmsen bor i Alta, omlag en mil unna der dødsulykken i går fant sted. - Jeg reagerer sterkt på at forbipasserende tar fram mobilen og filmer fra ulykkestedet, sier hun. Foto: privat
SINT: Raija Anneli R Wilhelmsen bor i Alta, omlag en mil unna der dødsulykken i går fant sted. - Jeg reagerer sterkt på at forbipasserende tar fram mobilen og filmer fra ulykkestedet, sier hun. Foto: privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg blir så opprørt. Hva er det som gjør at folk tar opp mobilen og begynner å filme når man passerer et ulykkessted?

Bare timer etter den tragiske ulykken fant sted, mottok Raija Wilhelmsen en video fra ulykkesstedet.

Hun kjenner ikke vedkommende som filmet.

Politiet bekrefter at filmer og videoer fra ulykkesstedet er blitt delt, og oppfordrer alle om å slette disse og slutte å distribuere dem. De skriver på Facebook; at nok en gang opplever pårørende i sorg at det deles bilder og video fra en dødsulykke.

- Det hadde ikke gått mer enn fire timer siden den forferdelige ulykken, før det florerte videoer av ulykken av begge bilene som var involvert. Det var ikke bare jeg og mannen min som mottok dette, sier Raija Anneli R Wilhelmsen til Dagbladet.

Rasende

Altaværingen har delt sin frustrasjon over fenomenet på Facebook. Det var Altaposten som omtalte saken først.

- Dette må vi slutte med. Det er en uting. Politiet prøver å gjøre sin jobb, og vi må gjøre vår. De som ikke har noe å gjøre på et ulykkessted, må holde seg unna, proklamerer hun.

Wilhelmsen har selv to barn på ni og 12 år, og kjenner at ulykken har gått hardt inn på henne.

- Jeg kjenner det langt inn i mammahjertet. Dette er tvers igjennom en vond og hjerteskjærende ulykke.

Døde

Politiet friga onsdag, i samråd med de pårørende, navnene på de to som omkom i trafikkulykken i Alta tirsdag kveld.

De to er Nora Alvilde Tiberg (10 år) og Ann Katrin Nilson (49 år) fra Alta.

- Begge de omkomne satt i samme bil. Det er ingen slektskap mellom de to omkomne, men den 49 år gamle kvinnelige sjåføren skulle kjøre jenta hjem etter et besøk, oppgir politiet.

Ytterligere en mindreårig jente ble alvorlig skadd i ulykken. Hun er innlagt på Universitetssykehuset i Nord-Norge.

I tillegg ble to menn i 20-åra lettere skadd. De satt i den andre bilen som var involvert i ulykken.

Oppgjør med filming

Politiet opplever stadig at folk filmer mens nødetatene jobber, og de har gjentatte ganger advart mot filming av ulykker. De har tidligere gått ut og advart mot at det ikke er greit å filme skadde mennesker.

Det gjorde de også onsdag kveld. Et døgn etter ulykken kom lensmann i Alta, Øyvind Lorentzen med en klar beskjed til de som har delt bilder og videoer fra ulykkesstedet.

- Det er ikke greit og det er en stor tilleggsbelastning for de pårørende og involverte. Slett bildene og videoene. Ikke distribuer dem, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer