ABC-klinikken

Raser over endringer ved fødeklinikk

Et unikt tilbud forsvinner, når svangerskapskontrollen på ABC-klinikken ved Ullevål sykehus legges ned. Sigrid Bonde Tusvik raser over beslutningen.

DEMONSTRASJON: Bunadsgeriljaen var tirsdag på plass utenfor ABC-klinikken på Ullevål sykehus. Foto: Privat
DEMONSTRASJON: Bunadsgeriljaen var tirsdag på plass utenfor ABC-klinikken på Ullevål sykehus. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reaksjonene har ikke latt vente på seg, etter at beslutningen om å endre dagens tilbud ved ABC-klinikken på Ullevål sykehus ble tatt. Tirsdag møtte nærmere 150 personer opp til demonstrasjon utenfor klinikken, som en reaksjon mot vedtaket om å avvikle svangerskapskontrollen ved Norges mest kjente fødested for naturlige fødsler.

Klinikkleder ved Kvinneklinikken OUS, Bjørn Busund, sier til Dagbladet at jordmorressursene ikke strekker til slik at tilbudet kan bestå i sin nåværende form.

- Situasjonen er sånn at vi bruker mye ressurser på svangerskapsoppfølging for de friskeste og mest ressurssterke brukerne, mens vi har problemer med å dekke opp de mest ressurskrevende pasientene som opplever komplikasjoner. Og når vi ikke kan be om mer ressurser, er vi nødt til å prioritere. De fleste store fødeavdelingene i landet trenger mer ressurser, men det er opp til Stortinget og de regionale helseforetakene å avgjøre, sier Busund.

Åpen for forslag

Klinikklederen legger ikke skjul på at han personlig gjerne skulle bevart tilbudet, men omtaler likevel avgjørelsen som «ikke veldig dramatisk». Busund mener tilbudet er godt for de som ønsker å føde uten smertelindring og ny teknologi, og at de som velger å benytte seg av det, får god oppfølging.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer