Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raser over patriotisme-utspill

Obamas valgkampapparat raser over Clintons uttalelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obamas valgkampapparat raser over at Bill Clinton har trukket Illinois-senatorens patriotisme i tvil.

Er det én ting amerikanerne ikke tolerer, så er det mangel på patriotisme, og Obama-leiren var raskt ute med å tilbakevise en kommentar fra Bill Clinton lørdag.

Det er den tidligere presidentens tale til en gruppe krigsveteraner i North Dakota som har fått Obama-leiren til å se rødt.

- Det hadde vært fantastisk om vi fikk et valg der man hadde to personer på valg som elsker dette landet og er lojale mot landets interesser, uttalte Clinton med henvisning til Hillary og Republikanernes kandidat John McCain.
McCarthy
Obama-rådgiver Merrill McPeak valgte å vise til Joseph McCarthys jakt på kommunister i det amerikanske samfunnet på 50-tallet da han gikk løs på ekspresidentens uttalelse lørdag.

- Dette høres mer ut som McCarthy. Da jeg gikk på college, beskyldte John McCarthy gode amerikanere for å være forrædere. Jeg har fått nok av dette, sa McPeak.


For fullt
Den dyreste nominasjonskampen noensinne i USA viser dermed ingen tegn til å dabbe av i Det demokratiske partiet fram til nesten nominasjonsvalg i Pennsylvania 22. april.

Clintons leir mener Obama ønsker «å kaste så mange bomber som mulig for å prøve å lede oppmerksomheten bort fra sine politiske problemer», sier talsperson Phil Singer.

Beregninger viser at Obama leder nominasjonsprosessen med 1.628 delegater mot Clintons 1.493 før valget i Pennsylvania.


«Utenrikskandidaten»
Republikanernes kandidat er allerede klar. Mens de demokratiske kandidatene fortsatt krangler seg imellom, har John McCain den siste tiden kunne konsentrere seg om å bygge opp imaget som den best utrustede kandidaten på utenrikspolitikk.

McCain har den siste uken besøkt både Midtøsten og Europa, og har også vært på besøk i Irak.

(NTB)

RASER: - Dette høres mer ut som McCarthy, sier Obamas valgrådgiver etter Clintons utspill. Foto: SCANPIX
RASER: - Dette høres mer ut som McCarthy, sier Obamas valgrådgiver etter Clintons utspill. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media