Raser over teletorg-takster

Lederen i helse- og sosialkomiteen i Oslo bystyre raser over teletorg-priser på pasienttelefoner på Ullevål sykehus. - Sånn kan vi ikke ha det, sier Tom Pape (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tom Pape freser på telefonen. Han har lest Dagbladets reportasje om Telenor som flår pårørende som vil ringe til pasienter på Ullevål sykehus. Flere av pasient-telefonene har fått 820-nummer til 4,03 kroner pr. minutt. Telenor hevder at dette er prisen det koster for å betale anlegget og driften.

- Dette skal ikke være noen melkeku. Hvis det ikke går an å finansiere telefonene med vanlige takster får vi jaggu subsidiere dem, freser Pape. Han vil ta opp saken med byråden neste uke.

Han mener telefoner skal være maksimalt tilgjengelige for pasienter og pårørende. Han avviser at Telenor selv kan bestemme over telefonene ved sykehuset.

- Hvis Ullevål har inngått en så klønete avtale må den endres, slår han fast.

Det var i dagens Dagbladet at teletorg-takstene ble kjent. Svein Johnsens (69) datter får ikke ringt faren sin etter at hun har sperret telefonen sin for teletorg-numre, slik Telenor har anbefalt småbarnsfamilier. Hun syns det er uhørt å måtte betale over fire kroner for å ringe faren. Ved rehabiliteringsavdelingen har enkelte ansatte begynt å låne ut sine private mobiltelefoner slik at pårørende kan ringe til pasientene.