<strong>UT MOT CLITON:</strong> USAs president Donald Trump spør hvorfor ingenting skjedde FBIs etterforskning om Hillary Clintons e-poster. Foto: NTB Scanpix
UT MOT CLITON: USAs president Donald Trump spør hvorfor ingenting skjedde FBIs etterforskning om Hillary Clintons e-poster. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Raser på Twitter etter Flynn-siktelse

Blander blant annet inn Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump fyrer igjen løs på Twitter om tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, etter at det fredag ble kjent at Flynn er siktet for å ha løyet til FBI i forbindelse med Russland-etterforskningen.

I meldingene som kom natt til søndag, blander han inn Hillary Clinton og e-postene som FBI etterforsket - en etterforskning som viste at Clinton ikke hadde funnet noe straffbart.

Dette er andre gang på kort tid har tvitrer om siktelsen. Lørdag kveld skrev Donald Trump på Twitter at han måtte sparke Flynn fordi han løy for visepresidenten og den føderale etaten.

Twitter-meldingen som ble publisert natt til søndag, hadde imidlertid langt færre adjektiv enn meldingene han kom med bare noen timer tidligere.

- Livet er ødelagt

- General Flynn løy til FBI og livet hans er ødelagt, skriver Trump og hevder at «skurken Hillary Clinton» løy mange ganger overfor FBI, og stiller spørsmål ved hvorfor ingenting skjedde i etterforskningen rundt henne og e-postene.

- Rigget system, eller bare dobbeltmoralsk? spør han.

Videre skriver presidenten følgende:

- Mange innbyggere spør seg om hva «Justisdepartementet» skal gjøre med at skurken Hillary, etter å ha mottatt stevning fra Kongressen, slettet og «vasket» 33 000 mailer? Ingen rettferdighet!

Hillary Clinton har foreløpig ikke kommentert anklagene.

Trump om journalist: Uærlig

Fredag skrev amerikanske medier at Trumps svigersønn Jared Kushner sto bak Flynns hemmeligholdte Russland-kontakt. ABC News meldte at Flynn skulle være klar til å vitne under ed om at det var Trump person som beordret ham. Dette stemmer imidlertid ikke, og ABC News beklaget rundt midnatt norsk tid, natt til søndag. Som følge av feilen, har ABC News permittert journalisten som meldte dette, Brian Ross, i fire uker uten lønn. Dette er noe som Trump jubler over.

- Gratulerer til ABC News som permittere Brian Ross for hans forferdelig unøyaktige og uærlige rapport om Russland, Russland og Russland-heksejakta. Flere nettverk og «papirer» bør gjøre det samme med falske nyheter, skriver Donald Trump.

Brian Ross skriver på Twitter at hans jobb er å holde folk ansvarlige for det de gjør, og er derfor enig i at han selv må holdes ansvarlig for det han og TV-kanalen meldte.

Hva visste Trump?

Ut fra Trumps Twitter-meldinger lørdag, antydes det at presidenten visste at Flynn hadde løyet til FBI og var under etterforskning allerede før Trump sparket ham 13. februar i år. Men spørsmålet er om han faktisk visste det.

Flere prominente amerikanske politikere og Trump-kritikere reagerer nå og mener nå presidenten selv kan ha forhindret rettens gang ved å be tidligere FBI-direktør James Comey om å la Flynn slippe unna. Ved den måten tolker flere av kritikerne som at Trump kan ha inkriminert seg selv.

KASTET UT: I begynnelsen av november ble president Donald Trump kastet ut av Twitter - i 11 minutter. Nå står gjerningspersonen fram. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer