Advarer drapsmann:

Raser: - Vil hjemsøke deg

Familien til Olivia (9), som ble skutt og drept i Liverpool mandag, advarer gjerningsmannen.

DØDE: Gjerningsmannen er fortsatt på frifot etter at Olivia Pratt-Korbel (9) ble skutt og døde. Foto: Privat
DØDE: Gjerningsmannen er fortsatt på frifot etter at Olivia Pratt-Korbel (9) ble skutt og døde. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Familien til ni år gamle Olivia Pratt-Korbel, som ble skutt og drept i sitt hjem i Liverpool, sier at bildet av en smilende Olivia kommer til å hjemsøke drapsmannen resten av hans liv.

Det skriver avisa Independent etter at onkelen til niåringen delte et bilde av Olivia på Facebook

- Familien kommer til å huske dette bildet av min vakre niese med lykke og stolthet … Men til avskummet som har gjort dette: Dette bildet kommer til å hjemsøke deg for resten av dine dager, skriver onkelen til Pratt-Korbel på Facebook under bildet.

KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere var på plass mandag morgen utenfor adressen der Olivia Pratt-Korbel ble skutt og drept natt til mandag i Liverpool. Foto: Pa Photos/Peter Byrne/NTB
KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere var på plass mandag morgen utenfor adressen der Olivia Pratt-Korbel ble skutt og drept natt til mandag i Liverpool. Foto: Pa Photos/Peter Byrne/NTB Vis mer

Skjøt blindt rund

Det var seint mandag kveld at to fremmede menn forsøkte å ta seg inn i et bolighus i Liverpool i England.

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag sa politiet at den ene av mennene var bevæpnet og jagde den andre, og at mannen som flyktet forsøkte å ta seg inn i huset for å slippe unna den bevæpnede mannen.

Moren i huset forsøkte å stoppe dem, og da ble det avfyrt flere skudd. Ifølge Sky News stakk gjerningsmannen hånda inn gjennom i sprekken mellom døra og dørkarmen mens moren forsøkte å lukke den. Han skal deretter ha skutt blindt rundt på innsida av døra.

Et av skuddene traff moren i håndleddet. Et annet traff mannen som flyktet. Et tredje skudd traff ni år gamle Olivia Pratt-Korbel i brystet. Hun døde av skadene etter kort tid.

BLOMSTERHAV: Det er allerede samlet seg et stort blomsterhav untenfor adressen Olivia Pratt-Korbel (9) ble drept av en tilfeldig gjerningsmann. Foto: Pa Photos/Peter Byrne/NTB
BLOMSTERHAV: Det er allerede samlet seg et stort blomsterhav untenfor adressen Olivia Pratt-Korbel (9) ble drept av en tilfeldig gjerningsmann. Foto: Pa Photos/Peter Byrne/NTB Vis mer

- Finner ikke ord

Politiet leter fortsatt etter gjerningspersonen som drepte niåringen, da han forsøkte å skyte en annen mann.

Kusina til Olivia har også skrevet på Facebook at familien «vil få rettferdighet» for tapet av den unge jenta. Familiemedlemmer beskriver 9-åringen som en «sassy queen» og at hennes bortgang «føles som et mareritt».

- Jeg tror verken at jeg eller familien noen gang vil kunne finne ordene for å beskrive den hjertesorgen vi alle har kjent på de siste tjuefire timene, skriver kusina på Facebook.

Videre skriver hun at de kommer til å finne personen som har gjort disse ugjerningene.

- Vi som en familie vet at vi er i alles tanker og vi vet at vi ikke bare har medfølelse fra byen, men fra hele landet. La oss handle og få disse våpnene vekk fra våre gater.

Politiet i Merseyside ber alle som har informasjon i saken om å melde seg som vitne til politiet.

Mark Kameen, sjefetterforsker i Merseyside Police oppfordrer også lokalmiljøet om å fortsette med å hjelpe og støtte Olivias familie på alle måter de kan. Videre opplyser han at politiet støtter familien så godt de kan, «mens de prøver å falle til ro med denne tragedien».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer