Lønnsfesten i Oslo-skolen

Raseri: - Dolket i ryggen

Etter lønnsfesten skrev Utdanningsforbundets Oslo-leder SMS til skolebyråden og kalte en mulig lærerstreik «en katastrofe». I forrige uke ville flertallet av lærerne ta ut streik, men Utdanningsforbundet stanset sine egne.

RISIKERTE STREIK: Flertallet av lærerne som stemte ved uravstemningen ønsket å streike. De ble stanset av eget forbund. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) kan puste lettet ut. Foto: Terje Bendiksby / NTB
RISIKERTE STREIK: Flertallet av lærerne som stemte ved uravstemningen ønsket å streike. De ble stanset av eget forbund. Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) kan puste lettet ut. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flertallet av lærerne som stemte ville i forrige uke gå til streik framfor å godta årets lønnsoppgjør for Oslo-skolen.

Men sentralstyret i Utdanningsforbundet ville det annerledes. De aksepterte tilbudet om 1,7 prosent lønnsvekst for lærerne på vegne av sine medlemmer. Det kunne de gjøre fordi for få lærerne avla stemme ved uravstemningen.

Dagbladet har tidligere i høst vist hvordan skoletoppene i Oslo fryktet streik etter avsløringer om lønnsfest og pengebruk. Dialogen med Utdanningsforbundets Oslo-leder var tett - for tett ifølge flere.

Bystyrerepresentant Bjørn Revil (FNB) er tidligere lærer. Han sier utfallet i saken viser at lærerne i Oslo er blitt dolket i ryggen av egen fagforening.

- Lærerne har blitt presentert for et skikkelig dårlig forhandlingsresultat av sitt eget forbund som et stor flertall stemte imot ved uravstemningen. Så opplever de altså at utdanningsforbundet overkjører dem og godtar forslaget likevel, sier Revil til Dagbladet.

Etter uker med avsløringer om lønnsfest, amerikansk ledercoaching, og dyr konsulentbruk kunne Dagbladet også fortelle at Oslo-skolen er svakest i landet på de ferske skolebidragsindikatorene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer