Raseri i Afghanistan etter landsbyangrep

Afghanere ropte «død over Amerika» og kastet stein mot regjeringskontorer.

USA har beklaget at sivile ble drept under et amerikansk-ledet flyangrep i Farah-provinsen vest i Afghanistan. Angrepet kastet onsdag mørke skygger over møtet mellom USAs president Barack Obama og Afghanistans president Hamid Karzai (t.v.) og visepresident Joe Biden. Også Pakistans president Asif Ali Zardari  var med på møtet i Det hvite hus. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / SCANPIX
USA har beklaget at sivile ble drept under et amerikansk-ledet flyangrep i Farah-provinsen vest i Afghanistan. Angrepet kastet onsdag mørke skygger over møtet mellom USAs president Barack Obama og Afghanistans president Hamid Karzai (t.v.) og visepresident Joe Biden. Også Pakistans president Asif Ali Zardari var med på møtet i Det hvite hus. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Rasende afghanere ropte «død over Amerika» og kastet stein mot regjeringskontorer da de torsdag viste sin avsky mot at en rekke sivile er drept i et amerikansk-ledet angrep.

Fire personer ble såret da politiet forsøkte å jage bort hundrevis av mennesker som samlet seg i byen Farah vest i Afghanistan. Demonstrantene kastet stein, mens politiet svarte med å skyte i luften med geværer i et forsøk på å få slutt på den voldsomme protestaksjonen.

Ifølge en sykehuskilde ble minst fire mennesker skadd. En av dem er innlagt på sykehus med skuddskader, mens tre andre falt og ble trampet på. En lokal tjenestemann sier at politiet skjøt mot folkemengden.

- Ut med USA

Demonstrasjonen var en protest mot at flere titalls sivile ser ut til å ha blitt drept i et amerikansk-ledet flyangrep mot to landsbyer tidligere i uka.

- Folk er virkelig sinte, og de roper død over Amerika og død over inntrengerne, sier en mann ved navn Abdullah.

Både amerikanske og afghanske etterforskere forsøker nå å finne ut hvor mange sivile som ble drept da landsbyene ble bombet av amerikansk-ledede styrker mandag og tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer