Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raseri mot taxigigant som skrudde prisene til værs i Sydney

Automatisert system.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gisselsituasjonen i Sydney er fortsatt uavklart. I skrivende stund skal 13 personer fortsatt være i fangenskap på Lindt café i sentrum av den australske byen.

Den dramatiske situasjonen har fått konsekvenser også for det øvrige bybildet. Blant annet har etterspørselen etter drosjer økt kraftig i sentrumsområdet.

Når etterspørselen øker kraftig, øker også prisene hos den omstridte drosje/bildelings-giganten Uber. Tidligere i dag kostet derfor plutelig en standardtur med Uber i sentrumsområdet over 100 australske dollar. Det satte sinner i kok i sosiale medier, melder The Sydney Morning Herald.

Uber måtte beklage, og har nå begynt å tilby gratisturer i området. De har også lovet å betale tilbake til kunder som betalte overpris.

Selskapet har et automtisert prissystem, som skal bidra til å få flere sjåfører på gata i perioder med høy etterspørsel.

I USA har selskapet tidligere besluttet at prisene ikke skal skrus i taket i forbindelse med kriser, etter at det haglet kritikk da prisene føk til værs i forbindelse med en uværsperide.

Uber etablerte seg i Norge tidligere i år, og er blitt møtt med skepsis fra etabert taxihold og enkelte politikere.

Lik Dagbladet på Facebook