Raseri mot taxigigant som skrudde prisene til værs i Sydney

Automatisert system.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gisselsituasjonen i Sydney er fortsatt uavklart. I skrivende stund skal 13 personer fortsatt være i fangenskap på Lindt café i sentrum av den australske byen.

Den dramatiske situasjonen har fått konsekvenser også for det øvrige bybildet. Blant annet har etterspørselen etter drosjer økt kraftig i sentrumsområdet.

Når etterspørselen øker kraftig, øker også prisene hos den omstridte drosje/bildelings-giganten Uber. Tidligere i dag kostet derfor plutelig en standardtur med Uber i sentrumsområdet over 100 australske dollar. Det satte sinner i kok i sosiale medier, melder The Sydney Morning Herald.

Uber måtte beklage, og har nå begynt å tilby gratisturer i området. De har også lovet å betale tilbake til kunder som betalte overpris.

Selskapet har et automtisert prissystem, som skal bidra til å få flere sjåfører på gata i perioder med høy etterspørsel.

I USA har selskapet tidligere besluttet at prisene ikke skal skrus i taket i forbindelse med kriser, etter at det haglet kritikk da prisene føk til værs i forbindelse med en uværsperide.

Uber etablerte seg i Norge tidligere i år, og er blitt møtt med skepsis fra etabert taxihold og enkelte politikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer