Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Raser: Folk brenner og kaster sko etter støtte til Donald Trump

Spesiell markering etter uttalelse fra skoprodusent. 

BRENNER SKO MOT TRUMP: Skoselskapet kom med en positiv uttalelse om Trump. Da gjorde folk dette. Video: Twitter/@milftears Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I sosiale medier kan du se en haug av folk som brenner og kaster sko laget av produsenten New Balance.

Grunnen er at det dukket opp en melding om at selskapet var det første som offentlig uttrykte støtte til den nyvalgte USA-presidenten Donald Trump.

Det var magasinet Sole Collector som meldte dette på sin Twitter-konto, etter at Wall Street-journalisten Sara Germanio la ut et sitat fra en talsmann i New Balance.

Han uttalte seg på vegne av landets handelsavtaler, og sa blant annet at «Obama vendte det døve øret til» og «vi føler at ting går i en riktig retning med Trump».

Denne uttalelsen fikk folk til å gå bananas.

Kaster og brenner sko

Twitter-brukere har svart på meldingen ved å legge ved videoer av at de kaster sko fra New Balance i søpla.

Andre brenner joggeskoene sine.

«Godt å vite. Jeg laget et lite bål i kveld», skriver brukeren #calexit til New Balance, og legger ved en video av sko som brenner.

Forklarte seg

Det fikk New Balance til å raskt gå ut i media for å forklare hvorfor de kom med uttalelsen.

«Som det eneste store selskapet som fortsatt lager joggesko i USA, har New Balance et unikt perspektiv på handel og handelspolitikk ved at vi ønsker å lage mer sko i USA, ikke mindre», skriver selskapet i en pressemelding til Sole Collector.

Selskapet legger til at uttalelsen kun gjelder handel, og at det ikke har noe med andre geopolitiske ting eller utfallet av presidentvalget å gjøre.

Det virker ikke som folk bryr seg om det.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!