Raserte huset og gravde ned bilen med gravemaskin

Fortvilt islending klarte ikke å betjene lånet.

GRAVDE NED OG GRAVDE OPP: Det meste sto på hodet etter at islendingen i 50-åra hadde rasert sin egen eiendom med gravemaskin. Foto: Morgunbalaðið/Heiðar Kristiansson
GRAVDE NED OG GRAVDE OPP: Det meste sto på hodet etter at islendingen i 50-åra hadde rasert sin egen eiendom med gravemaskin. Foto: Morgunbalaðið/Heiðar Kristiansson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): En fortvilet islending fikk rett og slett nok da  banken varslet at de ville ta over huset hans på fredag. Han tok saken i egne hender og raserte likegodt huset i det eksklusive strøket Alftanesi utenfor Reykjavik, melder islandske medier.  Mannen, som er i 50-årene, mistet huset sitt som følge av finanskrisen. Lånet var i utenlandsk valuta og han hadde ikke sjanse til å betjene det da den islandske krona stupte.  Allerede i november kom beskjeden om at banken tok over huset hans siden han ikke klarte å betjene lånet. Men de sikret seg aldri nøklene og kastet heller ikke ut mannen. Det angrer de nok på i dag.

- Hadde ingenting å tapeBjarni S. Einarsson jobber i plan- og bygningsetaten  i Alftanesi og fikk seg en overraskelse da han gikk tur i nabolaget i ettermiddag:

Huset i Holmatun var rett og slett rasert. Den tidligere huseieren hadde revet huset med en gravemaskin og gravd en bil delvis ned i et hull i hagen. Bare garasjen sto igjen.  - Jeg så hva som hadde skjedd og ringte politiet. Jeg er målløs, sier han til mbl.is.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer