Raset forsinker 2200 julepakker

Godstoget dundret inn i raset i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bergensbanen åpner trolig ikke igjen før etter jul, melder Bergens Tidende.

1,4 kilometer fra Saghaug holdeplass i retning Bergen kjørte godstoget rett inn i et jordras rett før klokka 04 i natt, og lokføreren fikk mindre skader i sammenstøtet.

- 10 vogner og lokomotivet er sporet av. Vi starter arbeidet med å få bort vognene fra sporet, men så omfattende som dette er blir vi ikke ferdig før uti romjulen engang, sier vakthavende informasjonssjef Sindre Ånonsen i Jernbaneverket til bt.no

Flere av containerne ble knust i sammenstøtet, og innholdet ligger nå strødd utover.

Cargo Net opplyser til Dagbladet.no at de hadde 20 containere med toget og at noen av dem har fått betydelige skader.

- Men det var ingen containere fra Posten med dette toget, men det får jo konsekvenser for andre kunder som har fått skader på sine containere, sier Bjarne Wist i Cargo Net.

Han forteller at en stengt Bergensbane vil føre til forsinkelser også for containere som ikke var med dette toget.

- Vi frakter 400.000 containere i året, og på Bergensbanen sender vi seks tog hver vei hver dag. På hvert av togene er det plass til 50 containere, sier direktøren for Strategi Stab i Cargo Net.

SPORET AV:  2200 julepakker er forsinket etter at Bergensbanen er stengt. Godstoget dundret inn i jordras i natt. Foto: Arnstein Karlsen/Voss
SPORET AV: 2200 julepakker er forsinket etter at Bergensbanen er stengt. Godstoget dundret inn i jordras i natt. Foto: Arnstein Karlsen/Voss Vis mer

Han forteller at de nå jobber med alternativ transport på vei for containerne.

Posten i Bergen opplyser til Bergens Tidende at 2200 pakker som var på vei til Hordaland vil bli forsinket som følge av avsporingen.

- Slik situasjonen er nå, kan vi dessverre ikke si noe konkret om når disse pakkene vil ankomme Bergen Postterminal for så å bli kjørt ut til kundene. Vi frykter derfor at vi ikke klarer å få disse pakkene ut til kundene før jul, forteller informasjonssjef Eivind Rossen i Posten til BT.

Det vil bli forsinkelser i togtrafikken mellom Oslo og Bergen på grunn av avsporingen, men NSB ber folk møte opp når de skal og sier de vil busse passasjererene forbi ulykkesstedet.