- Raset har gått opp langs husveggene

Ingen skal være tatt av jordrasene i Troms.

RAS: Et jordras har gått mellom to hus i Kjosen. Flere jordras har gått ulike steder i Lyngen i Troms torsdag ettermiddag. Nødetater jobber med å redde ut innesperrede folk. Foto: Dag Tore Larsen / NTB scanpix
RAS: Et jordras har gått mellom to hus i Kjosen. Flere jordras har gått ulike steder i Lyngen i Troms torsdag ettermiddag. Nødetater jobber med å redde ut innesperrede folk. Foto: Dag Tore Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet melder i 20-tida at alle berørte er evakuert etter de tre første jordrasende ved Kjosen i Lyngen er gjennomsøkt. Også på andre siden av fjorden ved Rørnes er alle berørte personer evakuert.

- Det er fortsatt ingen melding om skadde eller savnede i forbindelse med jord- og leirras i Troms, melder politiet, som sier det rapporteres om ras opp langs husveggene.

Politiet har gjennomsøkt alle hus og biler i området.

Et redningshelikopter som skulle løfte ut innesperrede folk, måtte snu på grunn av lyn og torden.

- Vi må nå prøve å få inn egne ressurser som båter og kjøretøy for å evakuere folk som er innesperret i hus og biler. Det jobbes med å få dem ut, sa konstituert politimester Astrid Nilsen i Troms politidistrikt til NTB tidligere i kveld.

Tre jordras har gått på ulike steder i Lyngen i Troms og ytterligere ett har gått i Nordkjosbotn. Raset i Norskjosbotn har kun gått over en vei, ifølge Nilsen.

Måtte snu - Situasjonen er kaotisk, sier redningsleder Tore Hongset i Hovedredningssentralen i Nord-Norge til NTB.

- Jeg fikk akkurat beskjed om at redningshelikopteret måtte snu på grunn av mye regn og lyn og torden. Det er ikke flyvær der borte, sier han. Konstituert politimester Nilsen opplyser at flere personer har blitt reddet ut.

- Flesteparten av dem som er reddet ut, har blitt reddet via båter. Vi er så langt ikke kjent med at noen er savnet eller skadd, sier hun. En geolog fra Norges Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er på vei til Lyngen for å vurdere sikkerheten i terrenget, forteller Nilsen. Uavklart Ambulanser, brannvesen, politi og redningsskøyter er på stedet og et Sea King-helikopter står klar for å løfte ut folk.


- Vi avventer mer informasjon fra politiet, men er enig med dem om at vi skal levere ressurser etter behov, sier Hongset.

Røde Kors i Troms har rykket ut til jordraset i Lyngen og melder om et uavklart omfang på situasjonen. Andre frivillige organisasjoner er også varslet.

Strekningen Bergneset-Balsfjord på E6 er stengt som følge av raset, melder politiet. Statens vegvesen melder om at strekningen Olsberg-Nordkjosbotn også er stengt. Politiet meldte fra om jordrasene rett etter klokken 17 torsdag ettermiddag.

(Dagbladet/NTB)

I LYNGEN: E6 er stengt etter at det har gått et jordras. Til sammen har det gått fire jordras ulike steder i Kjosen i Lyngen i Troms. Personer skal ikke være tatt av raset, men nødetater er på stedet for å evakuere folk.
Foto: Dag Tore Larsen / NTB scanpix
I LYNGEN: E6 er stengt etter at det har gått et jordras. Til sammen har det gått fire jordras ulike steder i Kjosen i Lyngen i Troms. Personer skal ikke være tatt av raset, men nødetater er på stedet for å evakuere folk. Foto: Dag Tore Larsen / NTB scanpix Vis mer