- Raset kommer seint i kveld, kanskje ved midnatt

Kraftig nedbør har akselerert bevegelsene i fjellmassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefgeolog Lars Harald Blikra er usikker på når raset vil gå på Mannen. Prognosene endrer seg etter hvert som nye data kommer inn.

- Vi er litt i tvil, men slik det ser ut, kommer det seint i kveld, kanskje ved midnatt, sa Blikra på en pressekonferanse klokka 15.30 tirsdag.

Ifølge ham ser bevegelsene i fjellmassene ut til å gå i rykk og napp. Geologenes prognoser baserer seg på målinger ved fem ulike punkter, men enkelte hopp i dataene har gjort det vanskelig å tidfeste skredet presist.

- Vi skal være litt ydmyke med datasettet vårt. Vi jobber med usikkerhet, understreker Blikra.

Kraftig nedbør har siden i går akselerert bevegelsene i fjellmassene, og denne påvirkningen vil vedvare utover dagen tirsdag. Rundt klokka 15 tirsdag ble det observert et steinsprang som varte i rundt 15 sekunder.

- Det er et typisk forsignal på skred, sier Blikra.

Onsdag skal justisminister Anders Anundsen (Frp) på befaring på stedet. Han vil ankomme til Rauma rundt klokka 13.30.

(NTB)

VANSKELIG Å FASTSLÅ: Raset fra "Mannen" kan komme når som helst. Geolog Lars Harald Blikra forteller at det er vanskelig å fastslå når raset vil gå, men sier det er trolig at det skjer seint i kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VANSKELIG Å FASTSLÅ: Raset fra "Mannen" kan komme når som helst. Geolog Lars Harald Blikra forteller at det er vanskelig å fastslå når raset vil gå, men sier det er trolig at det skjer seint i kveld. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer