EN ETTER EN: For kort tid siden måte Sverigedemokratenes partileder Jimmie Åkesson meddele at partiets riksdagsrepresentant Erik Almqvist trekker seg fra flere toppverv i partiet, etter at det ble publisert en video fra 2010 hvor Almqvist opptrer rasistisk. Nå kastes en annen Sverigedemokrat ut av Riksdagen etter å ha kommet med rasistiske utfall mot en vakt i den svenske nasjonalforsamlingen. Foto: FREDRIK PERSSON / NTB scanpix
EN ETTER EN: For kort tid siden måte Sverigedemokratenes partileder Jimmie Åkesson meddele at partiets riksdagsrepresentant Erik Almqvist trekker seg fra flere toppverv i partiet, etter at det ble publisert en video fra 2010 hvor Almqvist opptrer rasistisk. Nå kastes en annen Sverigedemokrat ut av Riksdagen etter å ha kommet med rasistiske utfall mot en vakt i den svenske nasjonalforsamlingen. Foto: FREDRIK PERSSON / NTB scanpixVis mer

Rasisme-exit for sverigedemokrat

Kastes ut av partileder Jimmie Åkesson etter rasistiske utfall mot en vakt i den svenske nasjonalforsamlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lars Isovaara fra Sverigedemokraterna forlater Riksdagen etter å ha kommet med rasistiske utfall mot en vakt i den svenske nasjonalforsamlingen.

Det kunngjorde partileder Jimmie Åkesson på et pressemøte torsdag.

- Det er veldig vanskelig å ha tillit til noe av det han sier. Dette er et troverdighetsspørsmål. De opplysningene vi fikk, viste seg å ikke stemme. Lars Isovaaras troverdighet er akkurat nå minimal, sier Åkesson.

Han forklarer at Isovaara om kort tid vil bli erstattet, og at den ekskluderte representanten også har personlige problemer som partiet nå tilbyr ham hjelp til å håndtere.

Til tross for at flere sentrale folk i det innvandringskritiske partiet har havnet i unåde den siste tiden på grunn av sin oppførsel, stormer Sverigedemokraterna fram på meningsmålingene. På flere målinger har partiet fått en oppslutning på 8- 10 prosent, mens det fikk støtte fra 5,7 prosent av velgerne ved siste valg.

(NTB)