Rasisme for de små

Lederen av den rasistiske organisasjonen Vigrid, Tore Wilhelm Tvedt, har nå laget internettside «for de små». Dette skjer like etter at den rasismesiktede Tvedt kom ut av varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vigrid-leder Tore Wilhelm Tvedt er siktet for brudd på rasismeparagrafen. Straks han slapp ut av varetekt i forrige uke, startet han å spre nytt materiale på internett spesielt rettet mot barn, skriver tv2.no.

Internett er rasisters nye propagandaverktøy. På nettet rekrutteres nye medlemmer. Tore Wilhelm Tvedt fra Hokksund vil få med seg barn inn i Vigrid som han kaller et «etnisk-religiøst samfunn». Han har nå skaffet Vigrid en ny internettadresse, og her tilbyr han en side «for de små» i reneste barne-tv-stil:

«Hei og velkommen til oss. Vi har faktisk en del Vigridere som har små barn og det er derfor en glede for oss å gi dere noe dere kan kose dere med også. Det gjelder dere som er unge, men like mye dere som er foreldre, eller på annen måte ønsker å lage litt hjemmehygge og kos for barna dere er sammen med.(...) Vi starter med eventyret om Reve-enka som fikk friere på besøk etter at mannen hennes var død, og vi fortsetter med andre eventyr og annen moro etter hvert som vi finner og har tid til å legge det ut på hjemmesiden vår», skriver Tvedt på Vigrid-siden. Den rasistiske symbolikken er at Reveenka i eventyret ikke vil ha andre beilere enn dem av sin egen rase.

- Det er helt forferdelig. Det er fra før kjent at Vigrid retter seg mot ungdommer, til dels ungdommer i lav alder. At de nå retter seg inn mot barn er enda verre, sier Trond Thorbjørnsen i SOS Rasisme til tv2.no.

Fått ny PC

- Vi kommer til å lage sider for eldre, damer og gutta. Det er helt klart, sier Tvedt til tv2.no.

Tvedt er siktet for brudd på rasimeparagrafen blant annet på grunn av internettsidene. Men politiet vil ikke varetektsfengsle ham på ny, selv om han nå er i full gang med å spre nytt materiale.

- Det er ikke grunn til å holde Tvedt i varetekt, sier politiadjutant Irene Grøndal til tv2.no.

På sine nettsider skriver Tore Wilhelm Tvedt at han nå har fått låne en datamaskin etter at «ZOGs terrorister», det vil si politiet som hevdes å være jøders håndtlangere, tok den forrige maskinen hans. Tvedt skriver videre: «Etter den siste tidens begivenheter er det en del som må ryddes opp i og forandres.» På nettsidene hevder han videre at det har vært en overgang «fra Nordisk Lovtradisjon basert på klarhet og entydighet til den Babylonske Talmuds kveruleringer basert på uklarhet og mangetydighet».

Og videre:

«Siktelsen av meg etter §135a innebærer også et endelig brudd på skillet mellom politisk og religiøst samfunnsengasjement og kriminell virksomhet. Den innebærer også i praksis en opphevelse av Grunnlovens §100. §135a er en fremmed (Talmudsk) fugl i Nordisk lov og har ingenting i Norge å gjøre», skriver Tvedt videre på sine nettsider.

Og han avslutter:

«Odin er stor!»