Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rasisme

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  Onsdag anmeldte leder for vaktselskapet SSG, Jalal Yousuf, Thon-selskapet Resthon AS til politiet for rasisme. Årsaken er at vaktselskapet ble oppsagt fordi vaktene fikk utestedet til å se ut som et asylmottak. Man kunne tro Ali Baba eide stedet, sa selskapets bestyrer til Yousuf. Uttalelsen er dokumentert gjennom lydbåndopptak og har vakt bestyrtelse over hele det politiske spekteret. Senter mot etnisk diskriminering forteller at de har fått flere henvendelser fra folk som føler seg utsatt for rasisme ved Olav Thons utesteder. Nå er bestyreren på utestedet suspendert fra stillingen, men selv hevder selskapet at oppsigelsen skyldtes andre forhold.
  •  Slik viser Olav Thon-selskapet at man ikke har skjønt noe av denne ytterst alvorlige saken. Det er likegyldig om de mener at de har andre grunner til oppsigelsen. Rasismen er soleklar uansett. Vi regner med at så vel politi som skjenkekontrollører tar tak i denne saken og sørger for at konsekvensene blir like alvorlige som uttalelsen er.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!