Anti- innvandringsaktivisme i Minnesota:

Rasismebråk etter Norge-kommentar i storavis

- Dette er ikke mennesker som kommer fra Norge, la oss si det sånn, uttalte Kim Crockett i tenketanken Center of the American Experiment i Minnesota.

VIL BEGRENSE: Innbyggere i den amerikanske byen St. Cloud er splittet i synet på bosetting av innvandrere. John Palmers mål er å begrense bosettingen av innvandrere. Foto: William Widmer/The New York Times/NTB Scanpix
VIL BEGRENSE: Innbyggere i den amerikanske byen St. Cloud er splittet i synet på bosetting av innvandrere. John Palmers mål er å begrense bosettingen av innvandrere. Foto: William Widmer/The New York Times/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere universitetsprofessor John Palmer (70) har fått en ny sak å jobbe for. Hans mål er å begrense bosettingen av innvandrere fra Somalia etter at noen tusen somaliere har flyttet til byen St. Cloud i Minnesota, den lille byen der Palmer har bodd i flere tiår.

Daglig sitter Palmer på stamstedet og leser nyheter fra fremmedfiendtlige nettsteder som JihadWatch.org. Han er kritisk til bruken av ordet «islamofobi».

- En fobi er en irrasjonell frykt. En irrasjonell frykt! Det er mange grunner til at vi ikke er irrasjonelle, sier han til New York Times, som har intervjuet en rekke personer på begge sider av innvandringskonflikten som pågår i Minnesota.

I featureartikkelen blir også Kim Crockett, visepresident og generalsekretær i den konservative tenketanken Center of the American Experiment i Minnesota interjvuet. Etter sine uttalelser er hun nå suspendert i 30 dager uten lønn for sin kommentar om amerikansk- somaliere.

Det melder USA Today.

I featuresaken, som undersøkte motstanden mot bosetting av innvandrere i byen St. Cloud i Minnesota, kom Crockett med uttalelser som har fått oppmerksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer