Rasismekrangel ble raplåt

Se musikkvideoen Kevin Ndungu lagde etter konfrontasjonen med Per Sandberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag konfronterte artisten Kevin Ndungu nestleder i Frp, Per Sandberg, og hans kommunikasjonsrådgiver André Kolve i gågata i Arendal.

Nå har han sammen med Karsten Marcussen laget raplåt og musikkvideo etter opptrinnet.

«Fuill Av Fordomma» er Kevin & Karstens bidrag til valgkampen.

Rasisme og fattigdom
- Jeg kan ikke så veldig mye om politikk, men jeg kan mye om rasisme, fattigdom og innvandring og det er der jeg er uenig med Frp, sier Kevin Ndungu.- Som alle er jeg spent på valget og engasjert i samfunnet vårt.

Hip hop er min talerstol. Men la meg gjøre det klart, jeg er rapper, ikke politiker.

Jeg er norsk og samtidig en verdensborger, sier Kevin.

Hip hop og politikk
- Hip hop minner meg jo om politikk, det er ikke store forskjeller sånn egentlig. Mye krangling, mye skryting og gjennomtenkte fornærmelser og formuleringer.

Man må ha en kynisk retorikk, tålmodighet og kunnskap om motstanderen for å vinne fram. Derfor lagde jeg likesågreit en låt for å følge opp krangelen, så får jeg se om det blir noe svar, sier rapperen fra Trondheim.

- For meg å vite at det er mørkhudet Frp?ere i dress som vil kutte bistanden til sultende i hjemkontinentet vårt får meg til å grine i sjelen. Alle skal så klart få lov å være Frp?ere, men herregud så kvalm jeg blir, sier Kevin Ndungu.

Fortjener pes
- Frp mener de må sende oss utlendinger ut for at Norge skal bli et trygt land. De fortjener litt pes og har mye å forsvare overfor oss innvandrere, uansett generasjon. De har mange naive holdninger og jeg stoler ikke på dem.

Frp kan ikke skylde alt på regjeringen og media. Om jeg kan bidra til at de blir tydeligere eller forandrer seg er jeg superhappy.

Men Frp skal ha at de er flinke til å krangle da, akkurat som meg. Eller i hvert fall noen av dem, som Per Sandberg. Jeg er ikke sint på Per selv om det kan virke som, men jeg stoler ikke på ham. Per og Fremskrittspartiet har mye å bevise, sier Kevin Ndungu.

Fornøyd Sandberg
Per Sandberg er glad for at musikkvideoen ser dagens lys:
- Jeg er sterkt for ytringsfrihet og meningsytringer.
Jeg mener det er bra at denne musikkvideoen gjøres tilgjengelig slik at folk kan lytte til det de har å si.

Jeg har ingen annen kommentar enn at rappen taler for seg selv, sier Per Sandberg.

Hore i bordell
Hans rådgiver André Kolve er ikke imponert over rappeteksten:

- Det framstår noe underlig at Kevin Ndungu ennå ikke ser ut til å ha summet seg etter vårt møte i Arendal.
Han framholder fortsatt at jeg har en maskotjobb i Frp og går nå i tillegg så langt som å fastslå at jeg blir brukt som hore i et bordell.

Når han i tillegg hevder at Frp mener at Norge er for nordmenn, sier det det meste om virkelighetsoppfatningen til denne karen.

Mitt råd til Kevin er: Har du et ønske om å bli politiker eller politisk kommentator, bør du sette deg en smule mer inn i hva Fremskrittspartiet faktisk står for, sier André Kolve.

Her er teksten: FUILL AV FORDOMMA må få gratuler dæ med din nye maskott jobb\ bare tenk litt over kæm du e blitt maskot for\ samme folk som sender brødran dine ut av landet\ e itj brødre, brødre uansett ka farge\ æ veit det e å sett det på spissen\ men det e nesten som om django frivillig tok pisken\ dem like itj at folk en har en anna gud\ personlig kristen, men dømm itj folk etter ka dem trur\ du vil putte ord i kjæften min\ du dilte jo bare etter per, kolve hoild kjæften din\ æ hat itj på dæ fordi du e svart\ æ hate på dæ for det du har sagt\ kolve: kor e sjølrespekten\ stå for det du si du som e så løs i kjæften\ æ hate it dæ men æ hate ordain dine læll\ kordan du lar dæ bli brukt som ei hore i et bordell\ jeg blir forvirra, ingen sier det som det er\ de bare anklager hverandre, la oss si det som det her\ siv vil ikke ha halal mat i fengselet\ jeg kaller det brudd på menneskerettighetene\ landet ekke kristent lenger statskirka har opphørt\ det der er diskriminering, så la oss ta ett oppgjør\ med de som sier norge er for nordmenn\ men ikke kan se mine svarte brødre som nordmenn\ sandberg mener vi har fordommer mot frp\ e det bare fordommer hæ, e det det?\ dere har alltid hata islam, ikke lat som alt er vel\ vi kan ikke stå for det der så bare stå der og takk deg selv\ når jeg var 17 blei min beste venn sendt ut av landet\ aldri gjort no galt hadde ingen vandel\ bror min er fra kenya men vi snakker samme språk\ redd jeg mister en bror til om jensen styrer landet vårt\
«Fuill Av Fordomma» er skrevet av Kevin Ndungu og Karsten Marcussen. Produsenter er «Droolz» og DJ Bumz. Musikkvideoen er filmet og redigert av Asbjørn Buarøy.