Rasist-morder døde

Jakten på den ettersøkte høyreekstremisten (21) som skal ha skutt og drept to personer og såret seks andre i USA, er over. Mannen skjøt seg selv mens han han flyktet fra politiet i en bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag drepte den 21-år gamle studenten, som er identifisert som Benjamin Daniel Smith, en afroamerikansk baseballtrener utenfor Chicago. Litt senere skjøt og drepte han den koreanske studenten Won-Joon Yoon, da han var på vei ut fra den koreanske kirken i Bloomington, Indiana.

21-åringen har skutt mot ytterligere åtte personer, og alle ofrene tilhører minoritetsgrupper i USA. Smith har også tidligere skutt mot minoritetspersoner i USA, blant annet tre fargede menn.

Skjøt seg

21-åringen ble oppdaget av en politipatrulje som tok opp jakten på han. Han nektet å stanse på oppfordring. I stedet økte han hastigheten. Da han forsto at spillet var over, skjøt 21-åringen seg selv i hodet mens han kjørte i stor hastighet. Bilen skjente av veien og kræsjet. 21-åringen levde fortsatt. Han ble bragt til sykehus og døde senere av skadene.

Jus-student

Benjamin Daniel Smith er tidligere student ved Indiana University i Bloomington. Han er regnet som en høyreekstremist som tilhører World Church of the Creator, en hvit rasistgruppe som har spredt antisemittisk og rasistisk propaganda i USA.

Etter de to drapene og de andre skyteepisodene har det føderale politiet i USA (FBI) drevet klappjakt på rasistmorderen.

Drapstoktet startet fredag i Skokie, en fredelig forstad til Chicago. Basketballtreneren Ricky Byrdsong var ute og gikk tur med barna sine, da en lys blå Ford Taurus kjørte opp på siden av ham. Sekunder seinere lå treneren død på fortauet.

Tidligere på dagen hadde morderen skutt mot et asiatisk par i en bil, men uten å treffe. Benjamin Daniel Smith kjørte deretter til en synagoge i en forstad til Chicago, der han skjøt mot seks ortodokse jøder som kom fra synagogen i forbindelse med sabbaten.

Nøt å skyte

Tre av de jødiske ofrene er fremdeles på sykehus, men ingen er livstruende skadd.

- Jeg fikk inntrykk av at mannen nøt å skyte, sa en av ofrene fra sykehuset i Chicago.

Forstaden Skokie ble kjent verden over i 1978, da en amerikansk dommer ga nynazistiske grupper lov til å marsjere og demonstrere i området.

SKØT SEG SELV: Rasistmorderen Benjamin Daniel Smith (21) tok sitt eget liv.